ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Νίκος Χαρδαλιάς «Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον ΣΠΑΠ με δύο νέα πυροσβεστικά οχήματα»

Νίκος Χαρδαλιάς «Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον ΣΠΑΠ με δύο νέα πυροσβεστικά οχήματα»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Διασφαλίζουμε την άψογη ροή της εκλογικής διαδικασίας»

Με απόλυτο συντονισμό ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Αττικής όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απρόσκοπτη ροή των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου στη μεγαλύτερη διοικητική Περιφέρεια της χώρας.

Περισσότεροι από 650 υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής εργάστηκαν πυρετωδώς για έναν μήνα, ώστε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες  ενέργειες για τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση. Από το εκλογικό κέντρο της Περιφέρειας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ετοιμάστηκαν και έχουν ήδη διανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της Αττικής οι εκλογικοί σάκοι με τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων, τους φακέλους, τους εκλογικούς καταλόγους και όλα τα απαραίτητα υλικά για τις εφορευτικές επιτροπές, προκειμένου να παραδοθούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές.

«Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να διασφαλίσουμε την άψογη ροή της εκλογικής διαδικασίας, που θα αναδείξει τους εκπροσώπους της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Το βράδυ της 9ης Ιουνίου, έχουμε την ευθύνη για την εκλογική διαδικασία στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, την Αττική, με τις οκτώ εκλογικές περιφέρειες, τους πάνω από 3 εκατομμύρια ψηφοφόρους και τα 4.648 εκλογικά τμήματα. Ο επαγγελματισμός και η εμπειρία των εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί την εγγύηση ότι όλα θα κυλήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα, τόσο κατά την εκλογική διαδικασία, όσο και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων».

Η Περιφέρεια Αττικής το προηγούμενο διάστημα -σε άμεση συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών- ολοκλήρωσε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, που περιλαμβάνουν την έκδοση των σχετικών διοικητικών πράξεων και αποφάσεων, τον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων και την υπηρεσιακή αλληλογραφία με τα κατά τόπους Πρωτοδικεία και Εφετεία. Παράλληλα, στο συντονιστικό κέντρο της Περιφέρειας στο ΣΕΦ υπάρχει επάρκεια σε εκλογικό υλικό και έχει οριστεί το απαραίτητο προσωπικό, ώστε σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών να αντιμετωπιστεί άμεσα κάθε πρόβλημα που ενδέχεται να προκύψει έως και τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας το βράδυ της Κυριακής.

Επιπροσθέτως, η Περιφέρεια έχει συγκροτήσει συνεργείο για την άμεση και έγκυρη μετάδοση των αποτελεσμάτων για την Αττική από τον χώρο του ΣΕΦ, τα οποία θα αποστέλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών με την χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος ΙΡΙΔΑ 2.0. Το σύστημα αυτό θα λειτουργήσει ως παράλληλη δικλείδα ασφαλείας, καθώς -όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Υπουργείο Εσωτερικών- οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μεταδίδουν στο Υπουργείο τα αποτελέσματα μέσω ειδικής εφαρμογής, με τη συσκευή ασφαλούς μετάδοσης SRΤ.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό.

«Η πρόληψη βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τελετή παραχώρησης δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων από την Περιφέρεια Αττικής στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση Πεντελικού Όρους (Σ.Π.Α.Π.).

Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου στη Νέα Πεντέλη: «Παραδίδουμε, σήμερα, δύο ολοκαίνουρια διπλοκάμπινα 4 x 4 χωρητικότητας τουλάχιστον 500 λίτρων νερού το καθένα, στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Όρους, τα οποία αγοράστηκαν με δαπάνη της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού ύψους 122.800 ευρώ. Πρωταρχικό μας μέλημα, σε κάθε μας βήμα είναι να μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί για την κοινωνία. Και ο ρόλος μας ως νέα Περιφερειακή Αρχή είναι να δρούμε συντονισμένα, στηρίζοντας έμπρακτα -με κάθε πρόσφορο μέσο- όλους εκείνους που με αυταπάρνηση και γενναιότητα βρίσκονται συνεχώς στην πρώτη γραμμή».

Κατά την τελετή παράδοσης των δύο πυροσβεστικών οχημάτων, ο Περιφερειάρχης Αττικής εξήρε το έργο του Σ.Π.Α.Π. τον οποίο σήμερα απαρτίζουν 13 Δήμοι της Αττικής, καθώς τη συμβολή των εθελοντών. «Κατά τη θητεία μου στην Πολιτική Προστασία, κλήθηκα να αντιμετωπίσω σημαντικές κρίσεις στο πεδίο. Εάν κάτι γνωρίζω καλά, είναι πως μόνο μαζί πετυχαίνουμε πάρα πολλά. Είναι αυτονόητο ότι κανένα μέτρο δεν αποδίδει χωρίς συνεργασία, συνεννόηση και χωρίς μία ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείριση. Σε επίπεδο κεντρικού κράτους, τοπικών φορέων και πολιτών.

Στο πλαίσιο ενός αποτελεσματικού συστήματος δασοπροστασίας, οι ομάδες των εθελοντών πυροσβεστών έχουν κομβικό ρόλο. Περιφρουρούν τα δάση μας, εντοπίζουν έγκαιρα μια πυρκαγιά προτού εκείνη εξαπλωθεί, καλύπτουν απομονωμένες περιοχές και φυσικά συνδράμουν τις άξιες γυναίκες και άνδρες του Πυροσβεστικού μας Σώματος. Αποτελεσματική λειτουργία του εθελοντισμού δεν μπορεί, όμως, να υπάρξει χωρίς τη διάθεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων από μέρους της Πολιτείας. Και είναι χρέος μας να εξασφαλίζουμε σε όλους τα απαραίτητα μέσα, προκειμένου να μπορούν να επιτελούν με ασφάλεια το σπουδαίο έργο τους. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας για οτιδήποτε χρειαστεί. Γιατί όταν βρισκόμαστε στο πεδίο, ο ένας πρέπει να κρατάει το χέρι του άλλου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, σημείωσε: «Καλωσορίζουμε τον Περιφερειάρχη στο επιχειρησιακό κέντρο του ΣΠΑΠ και τον ευχαριστούμε για την προσφορά αυτών των οχημάτων, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά την επιχειρησιακή μας ικανότητα». Ο κ. Ξυπολητάς ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΣΠΑΠ για την ενίσχυση των μηχανισμών πυροπροστασίας και ειδικότερα, για την προμήθεια drones από τους Δήμους, την αγορά νέων οχημάτων και την πρόσληψη επιπλέον εποχικού προσωπικού.

Η σχετική απόφαση για την παραχώρηση στον Σ.Π.Α.Π. δύο καινούριων διπλοκάμπινων ημιφορτηγών 4 x 4 με πυροσβεστική υπερκατασκευή, με κύριο έργο την περιπολία δασικών εκτάσεων, την  άμεση  καταπολέμηση  δασικών  πυρκαγιών,  καθώς  και  τη  μεταφορά  εξοπλισμού  σε  συμβάντα φυσικών καταστροφών, ελήφθη στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, στις 31 Μαΐου 2024.

Επισημαίνεται ότι κατόπιν παρέμβασης του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, η Περιφέρεια απέκτησε τελικά στην ίδια τιμή ολοκαίνουργα οχήματα και όχι μεταχειρισμένα, όπως ήταν οι αρχικές εισηγήσεις.

Στην τελετή παράδοσης των δύο νέων οχημάτων, από πλευράς Περιφέρειας, παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος, Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Εβίνα Γιακουμάτου και Υγείας Θάνος Ασκητής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νικος Χιωτάκης, Μαργαρίτα Βάρσου και Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γιάννης Σελίμης, η Ειδική Γραμματέας Έλενα Ράπτη και ο Διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Χαλκιάς, ενώ από πλευράς Σ.Π.Α.Π. οι Δήμαρχοι Πεντέλης Αναστασία Κοσμοπούλου, Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης και Ραφήνας – Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, ο πρώην πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσιακά στελέχη.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πασσάς, η Αν. Γεν. Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Αργυρή Μουρτζανου, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και εκπρόσωποι των ενώσεων εθελοντών που συνδράμουν στο έργο του ΣΠΑΠ.

Φωτογραφικό Υλικό σε υψηλή ανάλυση στον εξής σύνδεσμο: https://we.tl/t-areRobQUWf 

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο