ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Νέα Ιωνία Μεγάλη συγκέντρωση ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές

Νέα Ιωνία Μεγάλη συγκέντρωση ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές

Εμπρός για δυνατό ΚΚΕ, για το δίκιο και τα συμφέροντα των πολλών, για να δυναμώσουν οι αγώνες

Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων λαού από την περιοχή πραγματοποίησαν οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ την Πέμπτη 23 Μάη, στον πεζόδρομο της Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Ομιλητές στην συγκέντρωση ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος και η Βικτωρία Κούτση, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ενώ παρευρέθηκαν ακόμα ο Πέτρος Αλέπης και Δημήτρης Γόντικας, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Κώστας Παπαδάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με την ορμή της μεγάλης νίκης της “Πανσπουδαστικής” που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια. Ριχνόμαστε στη μάχη για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ και στον λαό, αλλά ιδιαίτερα στη νεολαία.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι φοιτητές έβγαλαν πρώτη δύναμη της “Πανσπουδαστική”, έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας, αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, έστειλαν μήνυμα απόρριψης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και της υποβάθμισης των σπουδών τους. Έστειλαν μήνυμα ενίσχυσης του αγώνα και της διεκδίκησης, για ένα Πανεπιστήμιο πραγματικά δημόσιο, σύγχρονο και δωρεάν, για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα. Έστειλαν μήνυμα για να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και για λεύτερη Παλαιστίνη. Παρ’ όλη την οργανωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να υπονομεύσουν τη συμμετοχή και να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες τους γύρισαν την πλάτη και καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική. Μάλιστα το Facebook δεν άντεξε στο νέο της πρωτιάς της “Πανσπουδαστικής” και χαρακτήρισε ανάρτηση που έδινε την είδηση ως βίαιο και σκληρό περιεχόμενο.

Τους καταλαβαίνουμε είναι όντως σκληρό για την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου ότι η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι και στέλνει όχι σε δημοσκόπηση, αλλά σε πραγματική κάλπη, προμήνυμα και για την ενίσχυση του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές.

Οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες, οι νέες και οι νέοι των εργατικών λαϊκών οικογενειών μπορούν να ψηφίσουν μαζικά, αντισυστημικά, στοχεύοντας κατευθείαν στο σύστημα της εκμετάλλευσης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση της αδικίας, να ψηφίσουν το ΚΚΕ! Να κάνουν το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό και στην Ευρωβουλή και πάνω από όλα στους αγώνες. Να βγάλουν με την ψήφο τους στο ΚΚΕ όλη τη βουβή οργή και τη συσσωρευμένη αγανάκτηση που έχουν μέσα τους. Αυτή που τα επιτελεία τους ανησυχούν και τρέμουν μη μετατραπεί σε δύναμη ανυποχώρητης πάλης και ανατροπής. Γιατί δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή, για να χαθεί άλλος χρόνος. Τώρα να δοθεί ένα ισχυρό χαστούκι στην κυβέρνηση της ΝΔ, να μην έχει καμία λευκή επιταγή για την κρίσιμη επόμενη μέρα, ούτε και για να κάνουν όνειρα σπέρνοντας νέες αυταπάτες, εξαπατώντας, σερβίροντας μεσσίες και σωτήρες η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία.

Αυτό που βλέπουν καθημερινά είναι η μεγάλη, αστείρευτη δύναμη του λαού που ο λαός με ένα πιο πολύ ισχυρό ΚΚΕ παντού και στην Ευρωβουλή μπορεί και πρέπει να θέσει σε πλήρη ισχύ (…)

Κι εδώ λοιπόν στη Ν. Ιωνία της προσφυγιάς, των εργατικών αγώνων, των απεργιών, του ηρωικού Μπλόκου στην κατοχή, των αγωνιστικών παραδόσεων που περνούν σαν σκυτάλη από τη μια γενιά στην άλλη δίνουν μάχες οι κομμουνιστές στο πλευρό του λαού την ώρα που π.χ. στην Καλογρέζα και την Αλσούπολη αγνοείται παιδικός σταθμός και δημόσια δομή Υγείας, χώρια την κατάσταση με τα κτίρια των σχολείων σε όλη τη Ν. Ιωνία ή τις αθλητικές υποδομές.Ο λαός της περιοχής δεν θα επιτρέψει να χτιστεί σε αυτήν την ποτισμένη με αγώνες γειτονιά άγαλμα του Πλαστήρα της εκτέλεσης του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη ως ιδρυτής της Νέας Ιωνίας. Τους λέμε καθαρά, τη Νέα Ιωνία την ίδρυσαν, με θυσίες, αίμα κι αγώνα οι πρόσφυγες, οι εργάτες, ο λαός αυτής της πόλης. Να σταματήσει κάθε τέτοια σκέψη εδώ και τώρα. Αυτός είναι ο εφιάλτης τους, ο λαός στον δρόμο, να διεκδικεί, να αποσπά ανάσες και να δείχνει τον δρόμο που σπάει τα δεσμά με την ΕΕ και επιβάλλει τη δική του εξουσία και οικονομία για τα δικά του συμφέροντα, τον σοσιαλισμό. Ακόμα και με τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχει με το ΚΚΕ, ξέρει ότι στο ΚΚΕ μπορεί να έχει εμπιστοσύνη. Στην ΕΕ, το λένε και οι δημοσκοπήσεις τους, η πλειοψηφία του λαού δεν έχει εμπιστοσύνη. Οι περισσότεροι εκφράζουν από διαφωνία, ανησυχία, προβληματισμό. Αυτός ο κόσμος μπορεί να έχει στήριγμα του το ΚΚΕ που εναντιώνεται σε αυτή, που δεν έχει δεσμεύσεις από αυτή, που την αποκαλύπτει και πρωτοστατεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων κι εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στον δρόμο του αγώνα.

Για αυτό λοιπόν σπάμε τα δεσμά με την ΕΕ. Με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές για μια πανευρωπαϊκή αντεπίθεση των λαών, των πολλών, για το δίκιο και τα συμφέροντά τους. Για την Ευρώπη της ευημερίας, των λαϊκών δικαιωμάτων, της ειρήνης, του σοσιαλισμού!».

Παίρνοντας το λόγο η Βικτωρία Κούτση τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της:

«Στις 9 Ιούνη έχουμε μία επιλογή: Μαύρο σε αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή σημαίνει κόκκινο στην κάλπη και στους δρόμους του αγώνα!

Γιατί μόνο το ΚΚΕ είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος της ΕΕ, του συστήματος της εκμετάλλευσης, του κράτους και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν.

Αποκαλύπτει τον διαχρονικά αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ: Ότι όχι μόνο δεν είναι το “κοινό σπίτι” των λαών της Ευρώπης, αλλά η “φυλακή” της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων, της προσφυγιάς.

Γιατί μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ θα πιάσει τόπο η δικαιολογημένη αγανάκτηση, η διάθεση για τιμωρία στην πολιτική της ΝΔ και των υπόλοιπων χορηγών της. Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα παρερμηνευτεί, δεν θα τους δώσει “λευκή επιταγή”.

Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ φωνάζει “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” και απαιτεί να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ “φυσάει κόντρα” στους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους, και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των υπόλοιπων συνενόχων στο έγκλημα.

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό.

Για να χαμογελάσει ο ελληνικός λαός και η νεολαία εκείνη την ημέρα και να κοπεί ο βήχας στους δυνάστες του.

Για να χαμογελάσουν οι λαοί της Ευρώπης, παίρνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Για να ανοίξει ο δρόμος για την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!

Με ΚΚΕ ακόμα πιο ισχυρό! Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ!

Ανοίγουμε τον δρόμο για να σπάσει ο “φαύλος κύκλος” της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων, της γυναικείας ανισοτιμίας.

Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού».

Μετάβαση στο περιεχόμενο