ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Νέα Ιωνία: Κορυφώνονται οι αντιδράσεις κατά του κλεισίματος του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ

Νέα Ιωνία: Κορυφώνονται οι αντιδράσεις κατά του κλεισίματος του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ

Μαζικό χαρακτήρα είχε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ & Επικουρικής Ασφάλισης Νέας Ιωνιας & Πέριξ την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2024 έξω από το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας. Σκοπός της δράσης ήταν να αποτραπεί το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ και η μεταφορά του στην Αγία Παρασκευή.

Μάλιστα, όπως τονίζουν οι συμμετέχοντες η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ώρα που φορτηγά ετοιμάζονταν να φορτώσουν τα έπιπλα και τα φάρμακα του φαρμακείου για τη μετακόμιση. Κάτι που αποτράπηκε χάρη στη δυναμική στάση των συγκεντρωμένων και παρά την παρουσία της αστυνομίας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης οι Σύλλογοι Γυναικών από Ν. Ιωνία, Ηράκλειο και Φιλαδέλφεια, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», η Ένωση ΕΒΕ Ηρακλείου και άλλα σωματεία και φορείς της περιοχής. Συμμετείχαν επίσης εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας, ενώ παρευρέθησαν η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα, που απηύθυνε χαιρετισμό στήριξης των κινητοποιήσεων, όπως και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης από τη Ν. Ιωνία, και το Ηράκλειο.

Τα επόμενα βήματα των διοργανωτών είναι η μαζική παρουσία στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των όμορων δήμων, ώστε να απαιτηθεί να ληφθούν αποφάσεις εναντίωσης στο κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ και λύσης του κτηριακού προβλήματος του Κέντρου Υγείας. Επίσης, επιδιώκεται η συλλογή υπογραφών από τους κατοίκους περιοχής, ενώ προγραμματίζονται και νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Συμμαχία Πολιτών Μεταμόρφωσης: Να μην κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ – Να ενισχυθεί το ιατρείο της Μεταμόρφωσης

Στη συγκέντρωση του σωματείου συνταξιούχων για την αποτροπή του κλεισίματος του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ βρέθηκε και ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση Βασίλης Καραβάκος, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση της Συμμαχίας Πολιτών για την απομάκρυνση του φαρμακείου από τη Νέα Ιωνία και τη μεταφορά του στην Αγία Παρασκευή, ενώ σημείωσε«τη δραματική κατάσταση που βρίσκεται το ιατρείο του ΕΟΠΥΥ στη Μεταμόρφωση, όπου το κλείσιμο ραντεβού με γιατρό είναι Γολγοθάς, ενώ κρίσιμες ειδικότητες δεν υπάρχουν».

Ομόφωνα κατά της απομάκρυνσης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής, με ομόφωνη απόφαση, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, εξέφρασε την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη μεταφορά του φαρμακείου που στεγάζεται στο κτήριο του ΕΟΠΥΥ Νέας Ιωνίας.

Όπως αναφέρει η απόφαση, η μεταφορά του φαρμακείου σε κτήριο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ταλαιπωρήσει χιλιάδες ασφαλισμένους, πολλοί εκ των οποίων με σοβαρά θέματα υγείας, καθώς θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολη η τακτική μετάβασή τους στην Αγία Παρασκευή και μάλιστα σε σημείο που δεν υπάρχει πλησίον του σταθμός μέσου μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς.

Επιπλέον, το ακίνητο που προτείνεται να μεταφερθεί το φαρμακείο βρίσκεται σε όροφο, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την επίσκεψή του από τους ηλικιωμένους ασφαλισμένους ή εκείνους με κινητικά προβλήματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, λοιπόν, ζητά το φαρμακείο να παραμείνει στο κτήριο του ΕΟΠΥΥ του Δήμου Νέας Ιωνίας, μαζί με το Κέντρο Υγείας του Οργανισμού.

Εάν κρίνεται ότι το υφιστάμενο ακίνητο για οποιοδήποτε λόγο δεν εξυπηρετεί, τότε να αναζητηθεί νέο κτήριο για τη συστέγαση φαρμακείου και Κέντρου Υγείας, εντός όμως ακτίνας γεωγραφικών ορίων με εγγύτητα στην σημερινή του θέση και πλησίον στον σταθμό του ΗΣΑΠ για την βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων πολιτών, πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο