ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Νέα Ιωνία: Ανακοίνωση για το ιδιαίτερο παιδαγωγικό ζήτημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου απο την Λαϊκή Συσπείρωση

Νέα Ιωνία: Ανακοίνωση για το ιδιαίτερο παιδαγωγικό ζήτημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου απο την Λαϊκή Συσπείρωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας ζητά να επιλυθεί άμεσα, το παιδαγωγικό πρόβλημα που έχει προκύψει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, με την β’ τάξη που θα φοιτήσει από τον Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα, από τους 21 μαθητές, οι 5 χρήζουν στήριξης και βοήθειας λόγω σημαντικών ζητημάτων υγείας, ενώ αναμένεται σχετική διάγνωση ΔΕΠΥ και για άλλα 2 παιδάκια. Αντί λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να φροντίσουν για την επαρκή στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά και να χωρίσουν την τάξη σε 2 τμήματα για να μπορέσει να λειτουργήσει ανθρώπινα η χρονιά, κάνουν το αντίθετο: Με τη γνωστή λογική κόστους – οφέλους, αρνούνται να δημιουργηθεί 2ο τμήμα!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει αυτήν την ανάλγητη και αντιεκπαιδευτική επιλογή.

Ζητά να επανεξεταστεί το θέμα και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού όπως και του Συλλόγου Δασκάλων.

Ζητά επίσης από την Δημοτική Αρχή, να μην “νίπτει τας χείρας της”, κρυμμένη πίσω από το γνωστό μπαλάκι αρμοδιοτήτων. Να απαιτήσει να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει κάθε κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων, ενώ θα φέρει το θέμα και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο