STUDIOΝΕΑ ΑΕΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μιτάι: Το Story της μεταγραφής μου από την ΑΕΚ, ο Αλμέιδα και ο… αδελφός μου Στίβεν Τσούμπερ

Μιτάι: Το Story της μεταγραφής μου από την ΑΕΚ, ο Αλμέιδα και ο… αδελφός μου Στίβεν Τσούμπερ

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ και πλέον αγωνίζεται στην Λοκομοτίβ Μόσχας, μας μίλησε για την ΑΕΚ, τους προπονητές που είχε σε αυτήν, τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και την ιστορία με τον Ματίας Αλμέιδα τον οποίον ξεχωρίζει από τους προπονητές που είχε στην Ένωση

Ένα μέρος των όσων είπε:

-για την Ρωσία: “Πέρυσι, όταν πήγα, ήταν δύσκολα, πρώτη φορά μόνος στο εξωτερικό, έλεγα θα μπορέσω να προσαρμοστώ. Αλλά υπήρξαν ανθρώποι εκεί που με βοήθησαν. Ήταν διαφορετικά προς το καλό τα πράγματα απ’ όσο τα περίμενα”.

-για την Εθνική και την πρόκριση στο Euro:”Όταν με κάλεσε ο προπονητής, δεν πίστευα ότι θα με βάλει βασικό. Εγώ ήμουν ευχαριστημένος που θα ήμουν μέλος της Εθνικής. Αυτό που μου έλεγε ο Σιλβίνιο είναι απλά μπες και δώσε τον καλύτερό σου εαυτό. Και όταν προκριθήκαμε δεν το είχα καταλάβει τι καταφέραμε. Είναι ένα συναίσθημα που ούτε να το περιγράψω δεν μπορώ”.

-για την ΑΕΚ και πως ήρθε: “Ήμουν σε ένα τουρνουά με την Ελευθερούπολη και χάσαμε από την ΑΕΚ 4-0. Παίζαμε με παιδιά δύο χρόνια μεγαλύτερα! Τότε ο Στέλιος Ορφανίδης προπονητής της ΑΕΚ, ρώτησε για μένα. Και είχε ξαφνιαστεί με την ηλικία μου. Μίλησε με τον προπονητή μου και μου είπαν να πάω για δοκιμαστικά. Με το που πέρασε η πρώτη μέρα των δοκιμαστικών πήραν τον πατέρα μου και του είπαν φέρε τον με την κανονική ομάδα. Θυμάμαι τη τελευταία μέρα των δοκιμαστικών, φύγαμε με τον πατέρα μου και ο προπονητής τον πήρε όταν ήμασταν στην πρώτη στροφή να του πει ότι πλέον ανήκω στην ΑΕΚ. Υπάρχει το πάράπονο γιατί πάντα ήθελα να παίξω με την ΑΕΚ να γίνω βασικό μέλος της ομάδας. Να είμαι βασικός. ΟΚ είναι οι συνθήκες έτσι που έρχονται τα πράγματα έτσι. Για μένα ποτέ δεν θα κλείσει η πόρτα για την ΑΕΚ. Αν με φωνάξουν και οι συνθήκες είναι τέτοιες ώστε να γυρίσω, θα το κάνω”.

-για την μεταγραφή στην Λοκομοτίβ: “Υπήρξε δίλημμα. Στην ΑΕΚ δεν είχα πάρει εκείνη τη χρονιά συμμετοχές. Και ήταν κάτι που με είχε δυσαρεστήσει. Είχα παίξει την προηγούμενη 13 ματς. Έλεγα ότι έπρεπε να φύγω, να πάω κάπου δανεικός, το αρχικό μου σχέδιο ήταν να μην φύγω από την ΑΕΚ τελείως. Ήταν και εμένα και του μάνατζερ μου. Να πάω να πάρω συμμετοχές. Και έρχεται μία μέρα ο μάνατζέρ μου και μου λέει υπάρχει το ενδιαφέρον από εκεί. Και λέω εντάξει αφού υπάρχει ενδιαφέρον και αφού θέλουν με πιστεύουν… Η ΑΕΚ είχε πει ΟΧΙ σε δύο προτάσεις και έρχεται η τελική προσφορά 3 εκατ. Πολλά λεφτά για ένα παιδί που δεν είχε συμμετοχές. Οπότε λέμε γιατί όχι. Θεωρώ ότι από την ΑΕΚ μου άνοιξαν τον δρόμο. Και κάπως έτσι έγινε. Την απόφαση την πήρα μία μέρα πριν φύγω. Ήμουν στα γραφεία όλη μέρα”.

-για την καταστροφική χρονιά προ Αλμέιδα: “Ήταν ακριβώς όπως το έβλεπαν και οι οπαδοί. Όπως ήταν στον αγωνιστικό χώρο, ήταν και στα αποδυτήρια. Περίεργα πολύ. Δεν ήμασταν δεμένοι. Είμασταν σε γκρουπάκια. Εγώ ήμουν καλά με όλους. Δεν είχα κανένα θέμα. Ήμουν ο μικρότερος. Σίγουρα γίνονταν και πράγματα που δεν τα ήξερα ή δεν τα καταλάβαινα”.

-για τους προπονητές που είχε: “Ο Καλύτερος ήταν ο Αλμέιδα. Με τον Αλμέιδα ήμασταν μόνο ένα μήνα μαζί. Μου είχε πει ότι του αρέσω πάρα πολύ και πως του αρέσει ο τρόπος που προπονούμαι. Μου ευχήθηκε όταν ήταν να φύγω καλή σταδιοδρομία. Σε μία προπόνηση δεν είχα πάει για προσωπικό πρόβλημα. Και με έψαχναν. Του έστειλα μήνυμα την αλήθεια γιατί δεν είχα πάει. Μου είπε όλα καλά και μου έκανε και πλάκα. Μην το πεις πουθενά μην γίνει θέμα. Και την επόμενη μέρα πήγα και στο γραφείο του και μιλήσαμε γι’ αυτό. Για μένα ήταν σαν πατέρας εκείνη τη στιγμή. Έκανε και την πλάκα του. Είναι πολύ κοντά στους παίκτες, είτε για τη προπόνηση είτε εκτός. Σε βοηθούσε. Για μένα είχε πολύ καλή επικοινωνία με τους παίκτες. Ο Καρέρα με είχε βάλει πάντα είχα καλή σχέση με χαιρετούσε, υπήρχε σεβασμός. Αλλά ο Αλμέιδα μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Θεωρώ πως ένα ποσοστό της επιτυχίας της ΑΕΚ είναι ο Αλμέιδα και όχι μόνο ο τρόπος που προσεγγίζει το τακτικό κομμάτι αλλά και πως μιλάει στους παίκτες. Σε όλους”.

-για τη Φέγενορντ: “Είχα πάει το 19′ πάει για δοκιμαστικά. Δεν υπήρχε τίποτα. Έπιασε και ο κοβιντ. Μόνο αυτό, δεν υπήρξε κάτι άλλο”.

-για τον αγαπημένο του συμπαίκτη: “Τσούμπερ. Είχα πολύ καλές σχέσεις με όλους βέβαια. Αλλά με τον Στίβεν ήμασταν πιο κοντά. Με έβλεπε σαν μικρό αδελφό, εγώ σαν μεγάλο…”

-για το γήπεδο: “Ουάου. Πραγματικά το γήπεδο έχει βγει κουκλί. Πραγματικά. Πωω. Πολύ ωραία εντύπωση. Και αυτό είναι ένα παράπονο ότι δεν πρόλαβα να μπω να παίξω”.

-για το 2024 και τι περιμένει από την χρονιά: “Το έχω συνδέσει με το Euro και πάει εκεί το μυαλό μου συνέχεια. Αυτό που θέλω και η φιλοσοφία μου να είμαι καλύτερος από πέρυσι”.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ Λ.ΛΕΤΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ LIVE ΕΚΠΟΜΠΗ “ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ” ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ WEB TV

ΤΟ PHOTO STORY ΑΠΟ ΤΟ STUDIO

Μετάβαση στο περιεχόμενο