ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Μεγάλη Παρασκευή στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Τη Μεγάλη Παρασκευή 3/5/24, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε με κατάνυξη και συγκίνηση η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στη λίμνη του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Τομπούλογλου, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμπολίτης μας Dr Αντώνιος Αυγερινός, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Γ. Αυτιάς και Ν. Δούνια και πλήθος πολιτών, ενώ στην τελετή συμμετείχε και η Φιλαρμονική του Δήμου Νέας Ιωνίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχάρη τον Δήμαρχο Γιάννη Τομπούλογλου και το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας για την εξαιρετική οργάνωση της τελετής.

Το βράδυ της Μ. Παρασκευής στο κέντρο της πόλης μας, στην πλατεία Πατριάρχου, συναντήθηκαν κατά την Περιφορά τους οι Επιτάφιοι των Ενοριών της Αγίας Τριάδος Νέας Φιλαδέλφειας, της Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνας και της Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας και πραγματοποιήθηκε Ιερά Ακολουθία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ συμπαραστατούμενου από τους κληρικούς των τριών Ιερών Ναών. Παρών ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Τομπούλογλου και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, μέλη συλλόγων και φορέων της πόλης και πλήθος πολιτών.

«Η ζωή εν τάφω
κατετέθης Χριστέ,
καί θανάτω σου τόν θάνατον ώλεσας,
καί επήγασας τώ κόσμω, τήν ζωήν.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο