ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και παρουσία του Γ. Πατούλη η αναπαράσταση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και παρουσία του Γ. Πατούλη η αναπαράσταση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Γ. Πατούλης: «Χρέος όλων μας να συμβάλλουμε στην ανάδειξη της ιστορικής βαρύτητας που είχε για την Ευρώπη και την ανθρωπότητα η νίκη των Σαλαμινομάχων»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στην Ακτή Σαλαμινομάχων (Παραλία Καματερού). Η εκδήλωση η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Σαλαμίνας, εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι ο εορτασμός της σημαντικής αυτής ιστορικής επετείου με κάθε λαμπρότητα και να αποδοθούν τιμές αντάξιες των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα, τη Δημοκρατία και την προάσπιση του Δυτικού Πολιτισμού.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γ. Κεφαλογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σ. Βοϊδονικόλας, οι Βουλευτές Γ. Βρεττάκος, Μ. Λιβανός, Κ. Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γ. Σταμούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός,  η Περιφερειακή Σύμβουλος και Υποψήφια Δήμαρχος  Σαλαμίνας, Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη,  Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφεριακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην σημαντική ιστορική βαρύτητα της νίκης των Σαλαμινομάχων, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα να συμβάλλουμε στην ανάδειξη διεθνώς της ιστορικής βαρύτητας που είχε για το μέλλον της Ευρώπης και συνολικά της ανθρωπότητας η νίκη των Ελλήνων πριν από 2500 χρόνια. 

 Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε:

Η  ναυμαχία της Σαλαμίνας δεν υπήρξε απλώς μια περίτρανη νίκη στην μακραίωνη στρατιωτική ιστορία των Ελλήνων, αλλά ο πρώτος θρίαμβος του ελεύθερου ανθρωπιστικού πνεύματος απέναντι στον κίνδυνο επικράτησης της πιο σκοτεινής μορφής απολυταρχίας, της βαρβαρότητας μιας ασιατικής δεσποτείας που απείλησε ακόμα και την ίδια την υπόσταση του δυτικού κόσμου. Η λαμπρή νίκη τους όμως δεν έχει αντίκτυπο μόνο στην Ελλάδα. Ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο, σε κάθε μέρος που φωλιάζει ο πόθος της ελευθερίας, διατρέχοντας τον χρόνο και τις ιστορικές αλλαγές. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα, που αφορά κάθε άνθρωπο, κάθε έθνος, σε κάθε ήπειρο. Η αναπαράσταση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, με την οποία κορυφώνονται οι φετινές εκδηλώσεις, δεν αποτελεί μόνο έναν τυπικό θεαματικό εορτασμό. Είναι μια πράξη ουσίας, γεμάτη συμβολισμούς που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του σήμερα. Όλοι μαζί θα κρατήσουμε ζωντανό τον ελεύθερο κόσμο και θα χτίσουμε μαζί ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον, βαδίζοντας στα χνάρια των ηρωικών Σαλαμινομάχων».

 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν: Ρίψη Στεφάνων, Ομιλίες, Μουσικό Πρόγραμμα, δρώμενα και απαγγελία με τη συμμετοχή του ηθοποιού Σ. Ζαλμά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο