ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Με καλεσμένο τον Μάνο Κοντολέων και τα παιδιά της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με καλεσμένο τον Μάνο Κοντολέων και τα παιδιά της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με έναν εκλεκτό καλεσμένο, τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Μάνο Κοντολέων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και καλεί τα παιδιά των τελευταίων τάξεων των δημοτικών αλλά και των πρώτων τάξεων των γυμνασίων της πόλης στην εκδήλωση που διοργανώνει την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 18.00 στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), φυσικά με ελεύθερη είσοδο.

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, στο επίκεντρο της εκδήλωσης θα είναι το βιβλίο του Μάνου Κοντολέων, «Με το ίδιο όνομα». Μια ιστορία με αφορμή τις μεγάλες πυρκαγιές στην χώρα μας, το βιβλίο στέλνει μηνύματα για τη σχέση ανθρώπου και φύσης, πώς αυτή πρέπει να διέπεται από σεβασμό σε αντίθεση με τις καταστροφικές τάσεις της σύγχρονης εποχής. Η εικονογράφηση του βιβλίου έχει γίνει από την βραβευμένη Ηρακλειώτισσα ζωγράφο Φωτεινής Στεφανίδη.

Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο και θα συζητήσει με τα παιδιά, ενώ μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής θα αναπαραστήσουν θεατρικά συγκεκριμένα αποσπάσματα της ιστορίας. Στο περιθώριο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση παιδικών, εικαστικών δημιουργιών και θα λειτουργήσει εργαστήριο κατασκευής σελιδοδεικτών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο