ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με αφορμή το περιστατικό σοβαρού τραυματισμού μαθητή της περιοχής μας

Με αφορμή το περιστατικό σοβαρού τραυματισμού μαθητή της περιοχής μας

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Ε.Σ.Γ.Ν.Φ

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον μαθητή του Δήμου μας που βίωσε πολύ άσχημη περιπέτεια παραμονές των εκλογών, όταν αυτός και η παρέα του δέχθηκαν επίθεση από δύο άγνωστους δράστες στη Νέα Χαλκηδόνα για να τους αρπάξουν τα κινητά με αποτέλεσμα να τον μαχαιρώσουν.Συμμεριζόμαστε την χαρά και την ανακούφιση των γονιών του για το αίσιο τέλος αυτής της περιπέτειας.

Σήμερα, με δεδομένο ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, μπορούμε να εκφράσουμε φωναχτά την αγωνία που ένιωσαν όλες οι μητέρες και όλοι οι πατέρες στην περιοχή. Κανένα παιδί να μην ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση!

Δυστυχώς η κατακόρυφη επέκταση της βιομηχανίας διασκέδασης στο κέντρο έχει συνοδευτεί από τη δράση κυκλωμάτων και την αύξηση κρουσμάτων εγκληματικότητας.

Πριν ένα μήνα είχαμε το ξυλοκόπημα μέχρι θανάτου φιλάθλου της ΑΕΚ κοντά στο γήπεδο. Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια αλλεπάλληλες ληστείες γυναικών,  ξεκαθαρίσματα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας και πυροβολισμούς στην ευρύτερη περιοχή. Μας ανησυχεί η επέκταση της διακίνησης ναρκωτικών , τα περιστατικά κλοπών σε σχολεία, σπίτια, αυτοκίνητα, μέχρι και αρχαιοκαπηλείας.

Για εμάς τους γονείς η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας δεν περιορίζεται σε θέμα αστυνόμευσης. Μια τέτοια θεώρηση δεν αποδείχθηκε αποτελεσματική ούτε στο Δήμο μας ούτε σε γειτονικές περιοχές. Χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου που έχει βαθύτερες αιτίες.

Θέλουμε μια πόλη ασφαλή για τα παιδιά και τις οικογένειές μας. Μια κοινωνία όπου θα αφήνουμε το κλειδί στην πόρτα για να γυρίσει ο έφηβος και όχι να ξαγρυπνάμε με αγωνία. Όπου δε θα κυριαρχεί ο τυφλός ανταγωνισμός και ατομισμός, αλλά η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά που έφτιαξαν όμορφες τις φτωχογειτονιές των προσφύγων σαν τη δική μας.
Αν δεν παρθούν μέτρα για την αντιστροφή της κατάστασης όσον αφορά στην υποβάθμιση της περιοχής σε διασκεδαστήριο, χωρίς τη δημιουργία ενός θετικού κλίματος με την ικανοποίηση ζωτικών κοινωνικών αναγκών των κατοίκων και των νέων το πρόβλημα θα επανέρχεται. Γιατί οι αιτίες που το γεννούν και το τρέφουν είναι εδώ.

  • Ζητάμε δημόσιες υποδομές άθλησης και πολιτισμού σε κάθε γειτονιά όπου τα παιδιά μας θα μπορούν να εκφράζονται και να καλλιεργούν τις κλίσεις τους ελεύθερα και ανέξοδα.
  • Διεκδικούμε σχολικούς φύλακες ώστε τα σχολεία μας είναι ανοιχτά το απόγευμα για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των παιδιών, να μετατρέπονται σε κυψέλες δημιουργίας και κοινωνικής συναναστροφής.
  • Ζητάμε να πραγματοποιηθεί ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα “Εγκληματικότητα, ασφάλεια της μαθητικής κοινότητας μέσα και έξω από τα σχολεία”
Μετάβαση στο περιεχόμενο