ΜΠΑΣΚΕΤΝΕΑ ΑΕΚ

Live AEK Καρδίτσα 103-88 Τελικό

Live AEK Καρδίτσα

Παρακολουθήστε live την αναμέτρηση της μπασκετικής ΑΕΚ με την Καρδίτσα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Έχοντας αρνητικό απολογισμό νικών στην εκκίνηση της φετινής Stoiximan Basket League, ΑΕΚ Betsson και Καρδίτσα Ιαπωνική θα αναμετρηθούν στο εναρκτήριο ματς της 5ης αγωνιστικής, που θα γίνει στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (4/11, 17:15, ΕΡΤ3).

Η ΑΕΚ Betsson προέρχεται από την ήττα στο Nick Galis Hall από τον Άρη Midea, αποτέλεσμα που την ανάγκασε να υποχωρήσει στο 1-3. Με αυτόν τον απολογισμό στον οποίο περιορίστηκε για έκτη φορά στις 29 σεζόν της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ισοφάρισε τη χειρότερη εκκίνηση της. Η «Ένωση» θα επιδιώξει να φτάσει στη νίκη προκειμένου να αποφύγει το 1-4 στο οποίο βρέθηκε συνολικά τρεις φορές στην ιστορία της, στις σεζόν 2009-10, 2014-15 και 2019-20.

Η Καρδίτσα Ιαπωνική με την ιδιαιτερότητα βάσει της οποίας άρχισε την προσπάθεια της παίζοντας διαδοχικά, εκτός έδρας παιχνίδια, είναι η μοναδική που αγνοεί τη νίκη μετά την 4η αγωνιστική. Έχασε κατά σειρά από Απόλλωνα Carna, Προμηθέα, Άρη Midea και Μαρούσι, έχοντας όμως ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο τουλάχιστον στα τρία από αυτά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΑΕΚ Betsson πήρε και τα δύο παιχνίδια της περσινής σεζόν με την Καρδίτσα Ιαπωνική, της πρώτης της θεσσαλικής ομάδας στη Stoiximan Basket League. Μάλιστα στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι, η Καρδίτσα Ιαπωνική άρχισε να γράφει την ιστορία της στην κατηγορία αφού ήταν στην πρεμιέρα της σεζόν 2022-23.

Η «Ένωση» λοιπόν νίκησε με 79-63 στο ματς που έγινε στις 9 Οκτωβρίου 2022. Προηγήθηκε με 23-11 στο τέλος της πρώτης περιόδου και με 49-27 στο ημίχρονο, οπότε δεν επέτρεψε στην αντίπαλο της να γίνει απειλητική. Από την ΑΕΚ Betsson είχαν ξεχωρίσει οι Τιμ Φρέιζιερ (14π, 5ασ) και Ακίλ Μίτσελ 13. Για την Καρδίτσα Ιαπωνική, κορυφαίοι ήταν ο Τζιμ Μπεχάιμ (16π, 11ρ.) και ο Τζέιμς Μπέιτμον (16π, 5ρ, 3ασ, 4κλ).

ΑΕΚ BETSSON

MILESTONE

* Παίρνοντας ένα ριμπάουντ, Δημήτρης Φλιώνης και Μάνος Χατζηδάκης θα φτάσουν σε milestones. Ο πρώτος θα φτάσει τα 400 και ο δεύτερος τα 100 στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Τζόρνταν ΜακΡέι είναι ο μόνος από τους παίκτες της ΑΕΚ Betsson που έφτασε σε διψήφιες επιδόσεις πόντων (58), ριμπάουντ (23) και ασίστ (10).

* Ο Γιάννης Κουζέλογλου είχε τέσσερις πόντους και τρία ριμπάουντ στις δύο πρώτες αγωνιστικές, αλλά σημείωσε 15 πόντους και μάζεψε 20 ριμπάουντ στις δύο που ακολούθησαν.

* Ο Τζάστιν Τίλμαν έχει τις κορυφαίες επιδόσεις, μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ Betsson, σε εύστοχες βολές (6 με τον Απόλλωνα Carna) και εύστοχα δίποντα (9 με το Λαύριο Megabolt).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η «Ένωση» δεν ξεπέρασε τα 13 λάθη σε κάποιο από τα τέσσερα παιχνίδια της, αφού τόσα είχε στα ματς με Ολυμπιακό και Άρη.

– Η ΑΕΚ Betsson ήταν μία από τις τέσσερις ομάδες που εκτέλεσαν με ποσοστό χαμηλότερο του 70% στις βολές, στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Είχε 65,68%.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ

MILESTONE

* 12 πόντοι χωρίζουν τον Νίκο Δίπλαρο από τους 500 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Ρομέλο Ουάιτ είναι ο παίκτης με τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ (18). Έχει δηλαδή 4,5 ανά αγώνα ενώ ο κορυφαίος της Καρδίτσας Ιαπωνικής της περασμένη σεζόν σε αυτήν τη στατιστική κατηγορία, Τζάβιν Ντελόριερ, είχε σχεδόν τα μισά (2,42).

* Ο Μάρεκ Κλάσεν έκανε περισσότερα λάθη από κάθε άλλον στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές (17).

* Ο Σακ Μπιουκάναν είναι ο παίκτης, από εκείνους που δεν έχουν ευστοχήσει ακόμη σε τρίποντο, με τις περισσότερες προσπάθειες στη φετινή Stoixman Basket League (0/10).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στα επιθετικά ριμπάουντ αφού στου τρεις από τους τέσσερις αγώνες της, είχε 16+.

– Το τρίποντο δεν είναι εύκολη υπόθεση για την Καρδίτσα Ιαπωνική, με την ιδιαιτερότητα βέβαια ότι μέχρι τώρα έπαιξε μόνο εκτός έδρας. Δεν ξεπέρασε σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια της τα οχτώ εύστοχα και το 29,62% (είχε 8/27 κόντρα στον Προμηθέα).

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο