ΝΕΑ ΙΩΝΙΑΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Λαϊκή Συσπείρωση : Ξέφραγο χωράφι για τους εργολάβους το τμήμα της Ν. Ιωνίας στην περιοχή Βεΐκου

Ξέφραγο χωράφι για τους εργολάβους το τμήμα της Ν. Ιωνίας στην περιοχή Βεΐκου

Εδώ και μέρες στο τμήμα του Βεΐκου, που βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου Ν. Ιωνίας, παρατηρείται το εξοργιστικό φαινόμενο της μεταφοράς μπάζων από την εταιρεία που έχει αναλάβει τα έργα της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Κύμης.

Με ποιο δικαίωμα οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, με τίνος αρμόδιου δημόσιου φορέα έχουν μετατρέψει μία έκταση, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως αναδασωτέα, σε χώρο απόρριψης μπαζών;  

Για τη διευκόλυνση μάλιστα της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων της εταιρείας ένα τμήμα του δασικού χώρου προς την περίφραξη των ολυμπιακών ακινήτων έχει μετατραπεί σε χωματόδρομο, πνίγοντας στην κυριολεξία ορισμένα από τα χαμηλά δέντρα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοτικό σύμβουλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, η απερχόμενη δήμαρχος Ν. Ιωνίας απάντησε ότι η εταιρεία προσωρινά έχει αποθέσει τα μπάζα και θα τα πάρει αργότερα! Όπως, επίσης, ότι η δημοτική αρχή έχει αφήσει την εταιρεία να διανοίξει τον χωματόδρομο για να περνούν τα οχήματά της… Μάθαμε ακόμη ότι η εταιρεία ούτε από την Περιφέρεια έχει πάρει άδεια για κάτι τέτοιο!

  • Γιατί η κα Θωμαϊδου έχει αφήσει ανεξέλεγκτους τους εργολάβους να δρουν στην περιοχή μας χωρίς αίτησή τους και την άδεια του δημοτικού συμβουλίου;
  • Γιατί δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τα συγκεκριμένα έργα;
  • Πώς μπορεί μία εταιρεία να επεμβαίνει σε έναν δασικό χώρο δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανένα; Αν δεν είναι αυτό καταπάτηση δημόσιου χώρου, τι είναι;
  • Μήπως υπάρχουν κρυφές συνεννοήσεις και συναλλαγές στην όλη παράνομη δραστηριότητα;

Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή Θωμαΐδου φέρνει ακέραια την ευθύνη για τις δραστηριότητες της εταιρείας. Είναι υπόλογη στον ιωνιώτικο λαό για την κάλυψη που παρέχει στους ιδιοκτήτες της εταιρείας και οι δημότες πρέπει να δώσουν στην ίδια και την παράταξή της την απάντηση που της αξίζει καταδικάζοντας με την ψήφο τους τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής της αρχής.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία και τους συλλόγους, όλους τους κατοίκους σε μαζική κινητοποίηση για να αποτρέψουμε τα όποια σχέδια έχουν στο νου τους εργολάβοι και δημοτική αρχή.

Ψηφίζουμε “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” και για την υπεράσπιση του δημόσιου και αναδασωτέου χαρακτήρα συνολικά του Άλσους Βεΐκου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο