ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Κίνηση Ματ: Γιατί Κερδίζει από την πρώτη Κυριακή ο Νίκος Χαρδιαλιάς

Κίνηση Ματ: Γιατί Κερδίζει από την πρώτη Κυριακή ο Νίκος Χαρδιαλιάς

Κοντά στην εκλογή του από τον πρώτο γύρο είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς, για την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος, όντας έμπειρος αυτοδιοικητικός, σε μικρό χρονικό διάστημα δημιούργησε την απαραίτητη διεύρυνση για να κερδίσει από την πρώτη Κυριακή.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, καταγράφουν την απόλυτη υπεροχή του έναντι των συνυποψηφίων του. Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται με ποσοστό λίγο πάνω από το όριο του 43%, που είναι αναγκαίο για την εκλογή του την πρώτη Κυριακή. Το άνοιγμά του, σε υποψηφίους που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αλλά κυρίως η συνεργασία που ανακοινώθηκε επίσημα με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, δίνουν έναν υπερκομματικό χαρακτήρα στο ψηφοδέλτιο του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Περιφερειακή παράταξη του Πράσινου Κινήματος , στις εκλογές του 2019, έλαβε σχεδόν 2%, ποσοστό που μπορεί να αποβεί κρίσιμο για την εκλογή του Νίκου Χαρδαλιά από την πρώτη Κυριακή. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι η ατζέντα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής έχει έντονο “πράσινο”χρώμα, αφού στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, για την Αττική το ποσοστό των “πράσινων” ψηφοφόρων δυνητικά μπορεί να είναι 4,5%. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τη βοήθεια του Πράσινου Κινήματος, ουσιαστικά έχει αλώσει τον συγκεκριμένο χώρο, αφού οι άλλοι υποψήφιοι περιφερειάρχες δεν έχουν ουσιαστικές προτάσεις πάνω στην “πράσινη ατζέντα”.

Ο ίδιος ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έβαλε τις προτεραιότητες του.

«Ζητώ να μου αναθέσουν την ευθύνη για όσα χρειάζεται η Αττική. Μαζί να δώσουμε λύσεις σε όσα καθημερινά μας ταλαιπωρούν, μας ανησυχούν και μας πληγώνουν. Οι εκλογές της Κυριακής σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας» τονίζει, μεταξύ άλλων.

   Ο κ. Χαρδαλιάς λέει ότι στόχος του είναι να χτιστεί «μια Περιφέρεια κοινωνική και ανθρώπινη, που θα αγκαλιάζει τη νέα γενιά της» και αναλύει τις προτεραιότητες που θα κάνει εφόσον εκλεγεί, ενώ τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή θα ριχτεί στη μάχη για την ενίσχυση της ασφάλειας σε τρεις άξονες: Απέναντι στους κινδύνους που μπορεί να επιφυλάσσει η κλιματική κρίση. Απέναντι στους υγειονομικούς κινδύνους, όπως αυτοί που προκαλούνται από τα σκουπίδια. Αλλά και απέναντι στη μεσαία εγκληματικότητα, για την πάταξη της οποίας θα αναπτύξουμε στενή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη¨.

Είναι ξεκάθαρο, ότι οι “πράσινη” ατζέντα τον κάνει να υπερέχει έναντι των άλλων υποψηφίων του και του “κλειδώνει” τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο