ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Καλοκαίρι για τα παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023

Καλοκαίρι για τα παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023

Ένα καλοκαιρινό ταξίδι για τα παιδιά της πόλης ηλικίας 5 έως 14 ετών στον κόσμο του βιβλίου ετοιμάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η οποία συμμετέχει και εντάσσεται για ακόμα μια χρονιά στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Με τίτλο «Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023» και θέμα «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και τη Ζωρζ…», το πρόγραμμα θα αρχίσει από τις 22 Ιουνίου και θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου με δράσεις σε επιλεγμένες ημερομηνίες, τις οποίες οι πολίτες μπορούν να βρουν στο πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στο iraklio.gr (ενότητα Δημοτική Βιβλιοθήκη).

Όπως φανερώνει και ο τίτλος της φετινής εκστρατείας, οι μικροί φίλοι του βιβλίου θα γνωρίσουν τα έργα δύο αγαπημένων συγγραφέων: της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή. Μέσα από τα βιβλία τους θα εξερευνήσουν την αξία της φιλίας και θα ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη της χώρας με οδηγό τα λογοτεχνικά αφηγήματα και τους χαρακτήρες που επιδρούν σε γενιές αναγνωστών. Οι δράσεις συνδέονται με έργα των δύο συγγραφέων και οδηγούν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε θέματα όπως η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές συναντήσεις, κ.ά. που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη.

Για την συμμετοχή των παιδιών οι γονείς μπορούν να συμπληρώνουν online την αίτηση εγγραφής ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeityj5V7GIKBn8H_3BFDAtWwP1NSZ7wUVpFr2Elr0AcmGOKg/viewform?usp=sf_link.

Διορία εγγραφών έως την Τετάρτη 21 Ιουνίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής είναι ένα εξαιρετικό σημείο αναφοράς για όλους τους φίλους του βιβλίου, μικρούς και μεγάλους. Όπως και κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς με τις Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά, έτσι και για το καλοκαίρι ετοιμάσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους, να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο του βιβλίου και να γεμίσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των ημερών του καλοκαιριού», το μήνυμα του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ, και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Διευθυντή του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Μαλαφάντη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο