ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα είναι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα είναι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των θεμάτων που τυχόν να προκύψουν από το προβλεπόμενο νέο κύμα κακοκαιρίας είναι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος έχει ήδη προμηθευτεί επαρκή ποσότητα αλατιού και έχει ετοιμάσει αναλόγως τα οχήματά του σε περίπτωση που σημειωθούν τις προσεχείς ώρες έντονες χιονοπτώσεις. Παράλληλα, το δημοτικό Α’ ΚΑΠΗ θα παραμείνει ανοιχτό την Τρίτη 30/1 ως θερμαινόμενος χώρος για όσους πολίτες δεν έχουν ίδια μέσα θέρμανσης.

Αναλυτικά:

  • Ο Δήμος έχει ήδη στις αποθήκες του αλάτι, το οποίο, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού, θα ξεκινήσει να πέφτει από τα ειδικά οχήματα στα σημεία του χάρτη Πολιτικής Προστασίας (οδικό δίκτυο, σχολεία, δημόσια κτίρια κτλ.). Από το πρωί της Τρίτης 30/1 θα είναι διαθέσιμο στις δημοτικές εγκαταστάσεις της λεωφόρου Κύμης (δίπλα στα δημοτικά γήπεδα) και για όσους πολίτες θέλουν να το προμηθεύονται για χρήση στον χώρο τους, σε περίπτωση, βέβαια, που οι χιονοπτώσεις έχουν έντονο βαθμό.
  • Ανοιχτό για το κοινό από τις 8.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ θα είναι την Τρίτη 30 Ιανουαρίου το Α’ ΚΑΠΗ «Ευγενία Ζωγράφου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Πολυτεχνείου και Ελπίδος) ως θερμαινόμενος χώρος για όσους δεν έχουν ίδια μέσα θέρμανσης στο σπίτι τους. Ανάλογα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ θα καθοριστεί το πρόγραμμα για τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με υπεύθυνους του ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις που παρουσιαστεί πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

Για οποιοδήποτε ζήτημα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το 2102830374 ενώ για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με το 6972866827. Για τη λειτουργία των σχολείων, αποφάσεις θα ληφθούν σε επίπεδο Περιφέρειας και υπουργείων

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο