ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ιερά Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αθηνών

Ιερά Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αθηνών

Στην Ιερά Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αθηνών, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, παρέστη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Το χαρμόσυνο Μήνυμα της Ανάστασης να πλημμυρίσει τις καρδιές μας και να φωτίζει το δρόμο της ζωής μας»

Στην Ιερά Ακολουθία της Αναστάσεως παρέστη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Την λειτουργία της Αναστάσεως στην Μητρόπολη παρακολούθησε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολιτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωποι των δικαστικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων και πλήθος πιστών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, στο αναστάσιμο μήνυμά του, αναφέρει:

«Η Ανάσταση του Κυρίου μας, είναι η ιερότερη στιγμή της χριστιανοσύνης. Με καθαρή καρδιά, πλημμυρισμένοι με συναισθήματα αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο, γιορτάζουμε την μεγάλη νίκη της Ζωής επί του Θανάτου. Το «Ανέσπερο Φως» της Αναστάσεως, φωτίζει κάθε σκότος και παρηγορεί κάθε ανθρώπινο πόνο. Η θυσία του Θεανθρώπου για τον άνθρωπο, είναι η διδαχή για όλους μας ότι η αγάπη για τον πλησίον είναι ο δρόμος της αληθινής σωτηρίας. Το χαρμόσυνο Μήνυμα της Ανάστασης να πλημμυρίσει τις καρδιές μας και να φωτίζει το δρόμο της ζωής μας.  Εύχομαι υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Το φετινό Πάσχα να είναι αυτό που θα αναστήσει για όλους, κάθε καλό στην ψυχή και την καρδιά. Χριστός Ανέστη!».

Νωρίτερα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ο Περιφερειάρχης Αττικής είχε μεταβεί στο διεθνές αεροδρόμιο  «Ελ. Βενιζέλος», για την υποδοχή του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο που έφτασε στην Ελλάδα με ειδική πτήση από τα Ιεροσόλυμα. Η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη, παρέλαβε το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ και το συνόδευσε μαζί με τον έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτη Ραφαήλ, μέχρι την Ελλάδα. Η υποδοχή έγινε με τιμές στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Παρόντες στην υποδοχή από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο, εκτός από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ήταν εκπρόσωποι κομμάτων, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, μέλη της συνόδου, της επιτροπής απόδημου ελληνισμού, κ.α..     

Δείτε σχετικό Βίντεο: https://youtu.be/HrK6KkTfrNQ

Ο Κ. Πατούλης, παρακολούθησε την πρώτη Ανάσταση, στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Κυριακή, η Περιφέρεια Αττικής γιορτάζει παραδοσιακά το Πάσχα με μια μεγάλη εκδήλωση, ανοικτή για όλους τους πολίτες, στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο