ΕΚΚΛΗΣΙΑΝΕΑ ΙΩΝΙΑΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η εορτή της Οσίας Ματρώνης στη Νέα Ιωνία

Η εορτή της Οσίας Ματρώνης στη Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τιμήθηκε η σεπτή μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Ματρώνης της Αομμάτου και Θαυματουργού στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας, όπου φυλάσσονται η Ιερά Εικόνα και το Iερό Λείψανο της Ρωσσίδος Οσίας.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 1 Μαΐου 2023, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με την συμμετοχή πλειάδας κληρικών.

 Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 2 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εορτή έδωσαν η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών προσφυγικών σωματείων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, λαμβάνοντας αφορμή από το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο της Οσίας Ματρώνης και στο χάρισμα της θαυματουργίας, που η χάρις του Θεού την αξίωσε, προτρέποντας το εκκλησίασμα να μιμηθεί το θεάρεστο παράδειγμά της μέσα από την έμπρακτη εφαρμογή του βίου και των αρετών της.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Μετάβαση στο περιεχόμενο