ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Για τις γέφυρες Βρυούλων και Πίνδου με αφορμή την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα

Για τις γέφυρες Βρυούλων και Πίνδου με αφορμή την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα

Η κατάρρευση της γέφυρας στην περιοχή Μποζαΐτικα της Πάτρας, φέρνει στην επιφάνεια με τον πλέον τραγικό τρόπο τα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την συντήρηση των  δύο  γεφυρών  που βρίσκονται στον Δήμο μας, της Πίνδου και της Βρυούλων, που ουσιαστικά έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες.

Ιδιαίτερα ανησυχητικές ήταν οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής σε σχετική ερώτηση μας στο δημοτικό συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 

Συγκεκριμένα για την γέφυρα της Πίνδου, έχουν διαπιστωθεί από τον Οκτώβριο του 2021 στατικά προβλήματα.  Μετά την  απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας (2858/14.12.21) και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, που ενέκριναν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τον Σεπτέμβριο του 2022, έχει γίνει μόνο  ο μερικός εγκιβωτισμός του τμήματος που είχε πρόβλημα. Πέραν τούτου ουδέν.  Για την γέφυρα της Βρυούλων, παρά την ταυτοποίηση των προβλημάτων από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας, (ρηγματώσεις, αποκολλήσεις κλπ), τον Φεβρουάριο του 2022 δεν έχει γίνει καμία άλλη ενέργεια. 

Εν έτη 2023, σε μια εποχή άπειρων δυνατοτήτων, φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε για την ζωή μας, περνώντας πάνω ή κάτω από τις γέφυρες της Εθνικής Οδού.  Όσο και να εκθειάζουν οι κυβερνώντες την «ανάπτυξη» της χώρας, οι τραγωδίες και τα θύματά τους, τους  διαψεύδουν, επιβεβαιώνοντας καθημερινά και σε όλους τους τόνους, ότι η ανάπτυξή τους, αφορά τους λίγους και γίνεται σε βάρος των πολλών, σε βάρος του λαού, που πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, απαιτεί εδώ και τώρα από την δημοτική αρχή, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, μόνη της ή σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, για την στατική ενίσχυση των γεφυρών της Πίνδου και της Βρυούλων, με προσωρινά μέτρα και επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των μελετών στατικής επάρκειας και την έναρξη των εργασιών.

Τα ερωτήματα γύρω από την ασφάλεια των πολιτών που διασχίζουν τις δύο αυτές γέφυρες είναι αμείλικτα:

  • Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τα ζητήματα των γεφυρών, κατά την πρόσφατη, επίσκεψη του τελευταίου στην πόλη μας, η οποία έτυχε και μεγάλης προβολής;
  • Λήφθηκαν αποφάσεις για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων;
  • Η παρέμβαση που έγινε στην γέφυρα της Πίνδου, είναι αρκετή για να διασφαλιστεί η ασφαλής χρήση της;
  • Έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για την αντιμετώπιση των διαπιστωμένων προβλημάτων των δυο γεφυρών;

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», θα επιμείνει στο θέμα, μέχρι να υπάρξουν σοβαρές και υπεύθυνες απαντήσεις και ενέργειες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο