“Γέμισε” ο ουρανός της Χαλκιδικής με δορυφόρους του Ελον Μασκ (ΒΙΝΤΕΟ)

“Γέμισε” ο ουρανός της Χαλκιδικής με δορυφόρους του Ελον Μασκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενα όμορφο θέαμα καταγράφηκε στον ουρανό της Χαλκιδικής, όταν οι δορυφόροι του Ελον Μασκ έκαναν την εμφάνισή τους χθες (18/8) το βράδυ.

Οι δορυφόροι του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Twitter, εμφανίζονται στον ουρανό σαν μικρές φωτεινές κουκίδες η μία πίσω από την άλλη, κάνοντας το πανέμορφο θάμα να μοιάζει μοναδικό.

Οσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε παραλία της Χαλκιδικής

Να σημειωθεί ότι οι δορυφόροι Starlink είναι εμφανείς συχνά πυκνά στον ουρανό τα τρία τελευταία χρόνια όταν και ξεκίνησε το εγχείρημα του δισεκατομμυριούχου Μασκ.

Το πρόγραμμα Starlink

Το πρότζεκτ με την ονομασία Starlink είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα της εταιρείας του Ελον Μασκ, SpaceX. Οι πρώτοι 60 δορυφόροι του Μασκ μπήκαν σε τροχιά τον Μάιο του 2019 με το πρόγραμμα να στοχεύει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο δορυφορικού ίντερνετ. Στόχος είναι να τοποθετηθούν σε τροχιά περισσότεροι από 12.000 δορυφόροι μέσα στο 2020. Στα θετικά νέα είναι πως το δίκτυο αυτό θα φέρει το WiFi ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα και ερημικά σημεία του πλανήτη.

Σύμφωνα με το techgear.gr, οι δορυφόροι αυτοί παραμένουν σε τροχιά σε ύψος μόλις 1600 χιλιόμετρα και ο καθένας τροφοδοτείται από μόλις ένα ηλιακό panel. Όλοι μαζί θα σχηματίσουν αυτό το δίκτυο που θα μπορεί να παρέχει πρόσβαση στο Internet με ταχύτητα έως 1Gbps και με μέγιστη καθυστέρηση μόλις 25ms, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο

Το σχετικί λινκ: https://www.thes.gr/parousiaseis/gemise-o-ouranos-tis-chalkidikis-me-doryforous-tou-elon-mask-vinteo/

Μετάβαση στο περιεχόμενο