ΔΗΜΟΣ ΝΦ-ΝΧΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γ. Βούρος: «Υπεγράφη στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων η χρηματοδότηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με 2,5εκ. ευρώ στο πλαίσιο των προσκλήσεων ΑΤ06 και ΑΤ08 του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης»!

Γ. Βούρος: «Υπεγράφη στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων η χρηματοδότηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με 2,5εκ. ευρώ στο πλαίσιο των προσκλήσεων ΑΤ06 και ΑΤ08 του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης»!

Δύο (2) ακόμη μεγάλες και σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας υπογράφηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από τον Δήμαρχο της πόλης μας Γιάννη Βούρο.

Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις συνολικού ποσού 2.511.220€, που αφορούν την πρόσκληση (ΑΤ06) του προγράμματας «Α. Τρίτσης» του ΥΠ.ΕΣ. (Αστική Αναζωογόνηση Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας), για την εκτέλεση του έργου: μελέτη για την ανάπλαση του άλσους, την ανάπλαση της οδού Λάρνακος και την διάνοιξη πεζοδρόμου Ο.Τ. 243β στη συνοικία της Αγίας Μαρίνας Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και το έργο «Νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας», ενταγμένου επίσης στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠ.ΕΣ., στον άξονα προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ08), με συνολικό προϋπολογισμό 1.547.315€.

Το εν λόγω έργο αφορά: την «Εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Κρίσεων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας», με:

  • Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού, Εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Κρίσεων και Ανάπτυξη Ψηφιακών εφαρμογών για την Προστασία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας από Φυσικές Καταστροφές και συγκεκριμένα:
  • Εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Κρίσεων
  • Προμήθεια, Εγκατάσταση, Παραμετροποίηση στο G-Cloud του λογισμικού του εξοπλισμού και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εκτάκτων Αναγκών και της εφαρμογής εκτάκτων αναγκών
  • Προμήθεια, Εγκατάσταση, Διασύνδεση δυο (2) Καμερών Ανίχνευσης – Επιτήρησης πυρκαγιάς.
  • Προμήθεια, Εγκατάσταση, Διασύνδεση δυο (2) Μετεωρολογικών Σταθμών.
  • Προμήθεια, Εγκατάσταση Εξοπλισμού Video Server.
  • Προμήθεια, Εγκατάσταση Καταγραφικού Εικονοσειρών.
  • Το υποέργο 2: «Παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης και ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας». Αντικείμενο του συγκεκριμένου υποέργου είναι η ψηφιακή οργάνωση των Υπηρεσιών του Δήμου μέσω ανάπτυξης εφαρμογών και ψηφιακών υπηρεσιών, οι οποίες θα αποτελέσουν μια σύγχρονη λύση ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης, διαχείρισης και διακίνησης του φυσικού αρχείου του Δήμου. Για την υλοποίηση του έργου θα ψηφιοποιηθεί το φυσικό αρχείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου, το οποίο αφορά την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης, την Υπηρεσία Δημοτολογίου, τη Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού και θα δημιουργηθεί ψηφιακή πλατφόρμα για την ασφαλή αποθήκευση αρχειοθέτηση και διαχείριση του ψηφιοποιημένου αρχείου. Επίσης θα αναπτυχθούν εφαρμογές διαχείρισης του ψηφιακού αρχείου της Διεύθυνσης Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου.
  • Το υποέργο 3: «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστήματος Πρόγνωσης Υγείας Ευπαθών Ομάδων».
  • Το υποέργο 4: «Ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την πολιτική προστασία – ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό και περιβάλλον».

Δράση 1: «Δημιουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Εκπαίδευσης – Digital Innovation City Hub».

Δράση 2: «Προμήθεια Ευφυούς Πλατφόρμας Υποστήριξης Αποφάσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης κοκ».

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος, ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πόλη μας, ο Δήμος μας, με μία ακόμη έγκριση και υπογραφή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εξασφαλίζει και επίσημα πλέον σημαντικές χρηματοδοτήσεις, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 2,5 εκ. ευρώ, στα πλαίσια του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠ.ΕΣ.  Χρηματοδοτήσεις για έργα και δράσεις που όπως είχε τονιστεί από την παράταξή μας στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο, πρόκειται να αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο λειτουργίας αλλά και την εικόνα της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας την προσεχή αυτοδιοικητική περίοδο. Χρηματοδοτήσεις που δεν έρχονται από μόνες τους. Απαιτήθηκε σχέδιο, δουλειά, συνέπεια και αποτελεσματικότητα, τόσο από τους Αντιδημάρχους και τα στελέχη της δημοτικής μας αρχής, όσο και από εργαζόμενους του Δήμου μας, τους οποίους και ευχαριστώ. Όπως έχω ξαναπεί η δουλειά δεν σταματά. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, να παράγουμε έργο για την όμορφη πόλη μας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο