ΔΗΜΟΣ ΝΦ-ΝΧΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γ. Βούρος: «Ολοκληρωμένες δράσεις ανακύκλωσης και αναβάθμιση της καθαριότητας σε κάθε γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας»!

Γ. Βούρος: «Ολοκληρωμένες δράσεις ανακύκλωσης και αναβάθμιση της καθαριότητας σε κάθε γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας»!

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2023 η τοποθέτηση τριών (3) ακόμη (από τις επτά (7) συνολικά), έξυπνων νησίδων διακριτής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών σε γειτονιές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Μετά την τοποθέτηση

  • των καφέ κάδων βιο – αποβλήτων ήδη από το 2021, 
  • των μωβ κάδων στους οποίους οι δημότες μπορούν να αφήνουν παλαιά ρούχα, παλαιά ζεύγη υποδημάτων, λευκά είδη και αξεσουάρ (τσάντες, ζώνες κλπ),
  • των «οικίσκων ανταποδοτικής ανακύκλωσης»,
  • των 24 υπογειοποιημένων / βυθιζόμενων κάδων,
  • και τώρα των «Πράσινων / έξυπνων Νησίδων»,

ξεδιπλώνεται σταδιακά και σε κάθε συνοικία της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας το σχέδιο της σημερινής δημοτικής αρχής για μία συνολική και ολοκληρωμένη παρέμβαση στον τομέα της καθαριότητας, της διαχείρισης των απορριμμάτων, την ανακύκλωση και την διαλογή στην πηγή.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ και την διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε βήμα, βήμα το όραμά μας για μία πόλη καθαρή και περιποιημένη, μία πόλη σύγχρονη, μία πόλη πράσινη και φιλική προς το περιβάλλον. Στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, που μας βοηθούν να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες στο κομμάτι  της διαχείρισης των απορριμμάτων. Έργα και δράσεις που μαζί με την συνολική αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά σώματα τύπου led, επίσης φιλικά προς το περιβάλλον, αλλάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα του Δήμου μας. Παρεμβάσεις που δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται έχοντας τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη, όσον αφορά τις οικίες, σε όλη την Αττική. Με συντελεστές για τα νοικοκυριά στα 0,90€ / τμ. Συνεχίζουμε την δουλειά, συνεχίζουμε το έργο μας, συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία ημέρα άσκησης των καθηκόντων να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο