ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Futsal AEK: Υπήρχε μεγάλη δίψα για το Πρωτάθλημα. Δίκαιη η κατάκτηση του τίτλου

Futsal AEK: Υπήρχε μεγάλη δίψα για το Πρωτάθλημα. Δίκαιη η κατάκτηση του τίτλου

Η ΑΕΚ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της Stoiximan Futsal Super League, μετά τη νίκη με 3-2 επί του Δούκα μίλησαν ο προπονητής της ομάδας, Άγγελος Εμμανουηλίδης, ο αρχηγός, Αντώνης Μάνος και ο τερματοφύλακας-σύμβολο, Δημήτρης Θεοφίλου.

Άγγελος Εμμανουηλίδης: «Δίκαιη η κατάκτηση του τίτλου»

Για τον προπονητή της ΑΕΚ, Άγγελο Εμμανουηλίδη, ο φετινός είναι ο τρίτος τίτλος ως πρώτος προπονητής, μετά τους δύο που είχε κατακτήσει όντας στον πάγκο της Αθήνας ’90. Ο 37χρονος κόουτς, μίλησε πανευτυχής αμέσως μετά τη λήξη του κυριακάτικου 4ου τελικού, επισημαίνοντας τη σκληρή δουλειά που έγινε στην ομάδα και που της έδωσε το πρωτάθλημα.
«Πιστεύω ότι δίκαια στεφθήκαμε πρωταθλητές Ελλάδος. Κάναμε μια πολύ καλή σειρά τελικών. Από την αρχή της δημιουργίας της φετινής ομάδας, στόχος μας ήταν και οι τρεις τίτλοι. Ο ένας χάθηκε δυστυχώς στην παράταση. Η φετινή πορεία της ομάδας είναι αποτέλεσμα δουλειάς αρκετών  ετών. Ο βασικός κορμός της ομάδας είναι μαζί εδώ και πέντε χρόνια. Και φέτος με τις κατάλληλες προσθήκες καταφέραμε να κάνουμε αυτό που δεν είχαμε καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια. Δουλέψαμε σκληρά και μεθοδευμένα και αυτό φάνηκε στη σειρά των τελικών. Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες μου και σε όλο το επιτελείο της ΑΕΚ γι’ αυτήν την τεράστια επιτυχία. Αποδείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι».

Αντώνης Μάνος: «Και είμαστε πια πρωταθλητές»

Ο Αντώνης Μάνος είχε τη χαρά να είναι αυτός που σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή το βράδυ της Κυριακής στο Δαΐς. Ήταν για εκείνον το τρίτο του πρωτάθλημα, όσα έχει και η ΑΕΚ δηλαδή. Ο 91 φορές διεθνής άσος υπογράμμισε όπως και ο προπονητής του, ότι δίκαια η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια:
«Επιτέλους κατακτήσαμε τον στόχο μας που δεν ήταν άλλος από το πρωτάθλημα. Είμαστε πια πρωταθλητές! Μετά από μια σεζόν με αρκετές δυσκολίες για εμάς αλλά και από μια σειρά ετών με αποτυχημένες προσπάθειες να φέρουμε την ομάδα στην κορυφή, κατορθώσαμε να στεφθούμε πρωταθλητές. Ήταν μια δύσκολη σειρά αγώνων, στην οποία θεωρώ πως φανήκαμε ανώτεροι και δίκαια φτάσαμε στις τρεις νίκες και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν ανάγκη για εμάς να επιστρέψουμε στην κορυφή και είμαι πολύ χαρούμενος που το καταφέραμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, τον προπονητή, το επιτελείο, αλλά και στους δικούς μας ανθρώπους για την υπομονή και τη στήριξή τους».

Δημήτρης Θεοφίλου: «Υπήρχε μεγάλη δίψα για το πρωτάθλημα»

Ο Δημήτρης Θεοφίλου είναι από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του ελληνικού ποδοσφαίρου σάλας. Στα 36 του πλέον, είναι ο ρέκορντμαν πρωταθλημάτων με 16 τίτλους, ενώ μετράει και 88 συμμετοχές με το εθνόσημο. Μιλώντας τόνισε ότι η ΑΕΚ έχει τον καλύτερο ελληνικό κορμό παικτών, ενώ σημείωσε ότι όποιες δυσκολίες και να συνάντησε η ομάδα στη σεζόν, τις ξεπέρασε λειτουργώντας ως οικογένεια:
«Όλα τα μέλη της ομάδας είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από τις αρχές Αυγούστου που ξεκινήσαμε την προετοιμασία, ζούσαμε για τη στιγμή που θα στεφθούμε πρωταθλητές. Υπήρχε μεγάλη δίψα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και νομίζω φάνηκε και στο γήπεδο. Κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, υπήρξαν ένα σωρό δυσκολίες σε πολλά επίπεδα, όμως η συγκεκριμένη ομάδα είναι μια οικογένεια και κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα πρόβλημα, όλα τα μέλη της λειτουργούν σαν μια γροθιά και το λύνουν. Η ομάδα αυτή έχει τον καλύτερο ελληνικό κορμό παικτών στη χώρα. Αν εξαιρέσουμε εμένα και τον Αντώνη Μάνο που είμαστε 36 και 37 ετών αντίστοιχα, όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες είναι κάτω από 30. Η ομάδα αυτή μπορεί να έχει λαμπρό μέλλον και η κατάκτηση του αυτού πρωταθλήματος, πιστεύω ότι θα είναι η απαρχή για ακόμα περισσότερα τα επόμενα χρόνια».

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο