ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 20εκ. ευρώ από την διοίκηση του Γ. Βούρου – Χαράτσι 77% στα δημοτικά τέλη από την διοίκηση Τομπούλογλου

Εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 20εκ. ευρώ από την διοίκηση του Γ. Βούρου – Χαράτσι 77% στα δημοτικά τέλη από την διοίκηση Τομπούλογλου

Όσο εξωθεσμικοί κύκλοι ή και στελέχη της δημοτικής αρχής Τομπούλογλου, προσπαθούν εκτός ή εντός Δημοτικού Συμβουλίου και με κάθε τρόπο να αμαυρώσουν τα επιτεύγματα και την δουλειά που κάναμε ως δημοτική αρχή της πόλης από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, τόσο θα αναδεικνύουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας και των επιχειρημάτων μας τις αλήθειες και την πραγματικότητα.

Με τρόπο σοβαρό και θεσμικό όπως επιτάσσει ο ρόλος μας.

Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε σήμερα την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τις χρηματοδοτήσεις που με δικές μας ενέργειες, με μελέτες, δουλειά και ολοκληρωμένους φακέλους εξασφαλίσαμε ως διοίκηση και σήμερα γίνονται πράξη.

Ø  Ξεκινάμε με τις εργασίες σε σχολικές μονάδες της πόλης μας.

Πέραν των εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων (4) σχολείων του Δήμου, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 360.000 €, εξασφαλίσαμε μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης» του ΥΠ.ΕΣ., 346.555,80 € (Α. Μ. 32/2021) για εργασίες στο 1ο Νηπιαγωγείο, στο 3ο Νηπιαγωγείο, το 4ο Νηπιαγωγείο, το 2ο Δημοτικό, το 3ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Ν.Φ. Συγκεκριμένα ήδη πραγματοποιούνται και πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες εσωτερικών και εξωτερικών χρωματισμών, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση αλευξικέραυνου, αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων, αντικατάσταση ειδών υγιεινής, εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού κλπ.

Ø  Συνεχίζουμε με το πρόγραμμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων των ΚΕΠ Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Φιλαδέλφειας.

Τα δύο (2) ΚΕΠ της πόλης μας ανακαινιστούν και θα αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους, μέσω της ένταξής μας σε πρόγραμμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα η Δημοτική μας Αρχή εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 90.000 €.

Ø  Ολοκληρώνουμε με την ένταξή μας στις δράσεις Ηλεκτροκίνησης του προγράμματος «Α. Τρίτσης» επίσης του ΥΠ.ΕΣ., μέσω των οποίων εξασφαλίσαμε 2.427.382 €.

Πρόκειται φυσικά για πρόγραμμα με συγκεκριμένους άξονες προτεραιοτήτων (δεν μπορείς πχ να ζητήσεις χρήματα για πεζοδρόμια όπως ακούστηκε σε πρόσφατο Δ.Σ. από Αντιδήμαρχο), όπου με συγκεκριμένους φακέλους και τεκμηριωμένες μελέτες κατάφερε ο Δήμος μας επί θητείας μας να εξασφαλίσει το παραπάνω διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, μέσω του οποίου ενισχύεται με νέα οχήματα η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας, και όχι μόνο.

Ήδη τον περασμένο Δεκέμβριο παραλάβαμε τα τέσσερα (4) πρώτα οχήματα, αναρτήθηκε επίσης τον περασμένο Δεκέμβριο ο διαγωνισμός για τους σταθμούς φόρτισης, και το προσεχές διάστημα ο Δήμος θα παραλάβει ακόμη έξι (6) οχήματα (1 JCB – μικρός φορτωτής, 1 van, 1 όχημα αποκομιδής, 1 πλυστικό και 2 suv, όλα για τις ανάγκες υπηρεσιών του Δήμου μας. Για τα οχήματα που θα εξασφαλίσει ο κάθε Ο.Τ.Α. υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές βάσει των οποίων γίνεται ο διαγωνισμός και όλη η διαδικασία εγκρίνεται τόσο από την διαχειριστική αρχή του προγράμματος, όσο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Καμία παραγγελία δεν γίνεται, κανείς δεν γνωρίζει εκ των προτέρων τη μάρκα των οχημάτων. Πρόκειται για 100% χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και ο Δήμος μας δεν βγάζει από το ταμείο του ούτε ένα ευρώ!

Όσοι προσπαθούν να αμαυρώσουν ακόμη και αυτές τις διαδικασίες, δείχνουν την πλήρη άγνοιά τους για το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο, την εμπάθειά τους και τίποτα άλλο!

Κλείνοντας. Το δεδομένο για την ώρα είναι πως η δημοτική αρχή Γιάννη Βούρου εξασφάλισε για δράσεις και έργα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας 20 εκ ευρώ, ενώ η δημοτική αρχή Τομπούλογλου επέβαλε ΧΑΡΑΤΣΙ 77% στα δημοτικά τέλη των συμπολιτών μας.

Θα ασχοληθούμε περαιτέρω με την όποια κριτική τους, όταν η σημερινή δημοτική αρχή εξασφαλίσει μέσω μελετών και φακέλων το πρώτο της ευρώ μέσω κάποιου χρηματοδοτικού εργαλείου και προγράμματος. Έως τότε καλούμε το νέο δήμαρχο και τα στελέχη της νέας δημοτικής αρχής να διαβάζουν περισσότερο και να δουλέψουν σοβαρά με αυτά που ΕΜΕΙΣ καταφέραμε και ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο