ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ετήσιες αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Ετήσιες αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Νίκος Μπάμπαλος: «Όσο υπάρχει ανάγκη θα στηρίζουμε με αγάπη τους συνανθρώπους μας»

Ξεκινά η ετήσια διαδικασία για τις εγγραφές νέων δικαιούχων στο πρόγραμμα υποστήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Όσοι δημότες ή κάτοικοι της πόλης έχουν χαμηλά ή και καθόλου εισοδήματα και έχουν ανάγκη υλικής συνδρομής σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, μπορούν να καταθέτουν αίτηση ένταξης στη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου από τις 15 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου (Παπαϊωάννου 15 – 17), Δευτέρα με Παρασκευή 8.00 με 14.00. Παράλληλα, οι υφιστάμενοι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να προχωρήσουν στην ετήσια επικαιροποίηση των στοιχείων τους, απευθυνόμενοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (υπόγειο δημαρχείου) κατά την περίοδο του ίδιου χρονικού διαστήματος και στις ίδιες ημέρες και ώρες (15/11 με 1/12, Δευτέρα ως Παρασκευή 8.00 με 14.00).

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και στις δύο περιπτώσεις είναι:

– Αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου (στην περίπτωση διαβατηρίου και άδεια παραμονής)

– Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης Ε1

– Εκκαθαριστικό σημείωμα οικονομικού έτους 2022

– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

– Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο με εμφανή την κατοικία στο Ηράκλειο Αττικής

– Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας  

– Βεβαίωση ανεργίας  

– Σε περίπτωση που υπάρχει ποσοστό αναπηρίας, απόφαση από ΚΕΠΑ

Για όσους θα κάνουν αίτηση ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για πρώτη φορά, το σχετικό έντυπο της αίτησης υπάρχει συνημμένο στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr ενώ θα είναι διαθέσιμο και στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής παρέχει σε τακτική βάση τρόφιμα και είδη καθημερινής χρήσης σε 400, περίπου, έως σήμερα δικαιούχους ενώ πραγματοποιεί και στοχευμένες διανομές σε περίπτωση που υπάρξει έκτακτη ανάγκη. Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής για κάθε επερχόμενη δράση.  

«Ευχή όλων μας είναι κάποια ημέρα αυτά τα προγράμματα να εκλείψουν καθώς δεν θα τα έχει πλέον ανάγκη η κοινωνία. Έως τότε συνεχίζουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους συμπολίτες μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας μέσα από τις δομές της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, πάντα με αγάπη και φροντίδα για τον συνάνθρωπο», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο