ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Theodoridi Γραφεία

Theodoridi Γραφεία

Εργονομικά έπιπλα γραφείου : Ευεξία και υγειά στο χώρο εργασίας

Στο γραφείο περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αλλά και τις περισσότερες μέρες της ζωής μας. Όσοι έχουν την ατυχία να κάνουν μία καθιστική δουλειά, σύντομα θα αντιληφθούν αλλαγές στο σώμα με την προσθήκη βάρους και την επιβάρυνση της υγείας τους λόγω της έλλειψης άσκησης. Η καθιστική εργασία στο γραφείο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας για πολλούς ανθρώπους. Άν θέλουμε να είμαστε πιο παραγωγικοί χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγειά μας, είναι σημαντικό να επιλέξουμε τα καταλληλά έπιπλα γραφείου καθώς και καρέκλες. Πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αγορά, καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στο διαδίκτυο για σχεδιαστικές προτάσεις εργονομικών επίπλων και ειδικά για καρέκλες γραφείου. Τα ανατομικά και εργονομικά έπιπλα γραφείου είναι κατάλληλα σχεδιασμένα έτσι ώστε να προσαρμόζονται εύκολα στις δικές μας ανάγκες αλλά και στο σωματότυπο μας. Ως σκοπό έχουν την μείωση της σωματικής κούρασης και των μυοσκελετικών πόνων, προωθώντας την σωστή στάση του σώματος. Παρακάτω θα δούμε μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των εργονομικών επίπλων και τον λόγο που τελικά είναι φθηνότερα από άλλες κλασικές επιλογές επίπλων γραφείου.

Προστασία της σπονδυλικής στήλης: Η σωστή στάση σώματος προλαμβάνει πόνους στην πλάτη, στον αυχένα και στους ώμους.

Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος: Η καλή κυκλοφορία αίματος συμβάλλει στην τόνωση και την ευεξία.

Αύξηση της παραγωγικότητας: Η άνεση και η ευκολία κινήσεων οδηγούν σε καλύτερη συγκέντρωση και αποδοτικότητα.

Μείωση του άγχος: Η σωματική καταπόνηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία.

Σημαντικά Χαρακτηριστικά:

Ρυθμιζόμενο ύψος: Η δυνατότητα προσαρμογής του ύψους της καρέκλας γραφείου εξασφαλίζει την ιδανική θέση για κάθε χρήστη.

Ενίσχυση της μέσης: Η υποστήριξη της οσφυϊκής περιοχής ελαττώνει τους πόνους στην πλάτη.

Ανατομικό κάθισμα: Το κάθισμα οφείλει να αγκαλιάζει το σώμα και να κατανέμει ομοιόμορφα το βάρος.

Υλικά: Η επιλογή των υλικών είναι πολύ σημαντική για ένα ανατομικό κάθισμα. Πρέπει να είναι από αναπνεύσιμα για να μην υπάρχει εφίδρωση, να παρέχουν άνεση σε όλο το σώμα.

Τα οικολογικά έπιπλα γραφείου που κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, όπως είναι το ξύλο το δέρμα, το ύφασμα και το γυαλί, δεν προσφέρουν μόνο άνεση και εργονομία, αλλά και μια γήινη αίσθηση που παίζει μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση της διάθεση μας κατά την ώρα εργασίας.

Η στροφή προς μία ζωή που δεν εξαρτάται από παράγοντες που μολύνουν το περιβάλλον, έχει επηρεάσει και τον χώρο κατασκευής επίπλων γραφείου. Τα οικολογικά έπιπλα γραφείου κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Πλεονεκτήματα:

Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος: Η χρήση ανακυκλωμένων υλικών περιορίζει την κατανάλωση πόρων και την παραγωγή αποβλήτων.

Επαναχρησιμοποίηση επίπλων: Τα έπιπλα μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

Υγιεινό περιβάλλον εργασίας: Η χρήση μη τοξικών υλικών διασφαλίζει ένα καλύτερο και πιο υγιές εργασιακό περιβάλλον.

Σήμερα τα έπιπλα γραφείου δεν έχουν μόνο μία χρήση αλλά μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να έχουν και άλλοι χρηστικότητα στο χώρο. Πολλές εταιρείες πλέον εστιάζουν στην εργονομική σχεδίαση επίπλων και στην άνεση και την βελτίωση της υγείας του εργαζόμενου.

Πολλά γραφεία πλέον ενσωματώνουν νέα τεχνολογία όπως είναι το ηλεκτρικό ανασηκωμένο γραφείο που μπορούμε να δουλεύουμε όρθιοι κατά τις ώρες της ημέρας και όχι καθιστοί. Αυτό μας βοηθάει να αλλάζουμε συνεχώς στάση σώματος και να ξεπιανόμαστε κατά τις ώρες εργασίας.

Η αισθητική έχει κερδίσει όλο και περισσότερο έδαφος στην σχεδίαση και στην διαμόρφωση των επίπλων γραφείου. Μπορεί να βρει κάνεις στο διαδίκτυο πολλά μοντέρνα και κομψά σχέδια που ταιριάζουν σε κάθε χώρο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο