ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας από αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας από αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Επίσκεψη στο «πολύπαθο» κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, την Δευτέρα 12 Φλεβάρη, με τους Πέτρο Αλέπη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας και τον Κώστα Κατιμερτζόγλου, δημοτικό σύμβουλο.   

Τα στελέχη του ΚΚΕ συνομίλησαν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ανέδειξαν την συνειδητή απαξίωση και διαρκή υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Κλασσικό παράδειγμα» το κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας, που, ενώ καλύπτει περιοχές άνω των 100.000 κατοίκων, υποβαθμίζεται διαρκώς και ουσιαστικά μένει όρθιο χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού. «Τελευταίο επεισόδιο» αυτής της κατάστασης το ότι μέσα σε μια νύχτα, με εντολή της κυβέρνησης, έφυγε το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ από τον χώρο και μεταφέρθηκε στην Αγία Παρασκευή (!!!). Μάλιστα, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έγινε αυτόπτης μάρτυρας περιστατικών όπου οι ασφαλισμένοι δεν ήξεραν ότι το φαρμακείο είχε κλείσει και περίμεναν μάταια τα φάρμακά τους.

Θυμίζουμε πως τα σωματεία της περιοχής έχουν διαμαρτυρηθεί με πολλές κινητοποιήσεις για αυτήν την κατάσταση, ενώ τα δημοτικά συμβούλια Νέας Ιωνίας και Νέου Ηρακλείου έχουν καταδικάσει την επιλογή της κυβέρνησης και έχουν ζητήσει το φαρμακείο να παραμείνει στη Νέα Ιωνία.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι μιλώντας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στους ασθενείς είπαν πως το ΚΚΕ δε θα αφήσει το θέμα και θα πιέσει και στη Βουλή, ώστε να επανέλθει το φαρμακείο, αλλά και για να στελεχωθεί επιτέλους επαρκώς το κέντρο Υγείας. Επίσης, πως χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας όλου του λαού σε αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσης κάλεσαν στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει η Τ.Ο. Β/Δ Αθήνας του ΚΚΕ τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη, 7 μ.μ. στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας, με θέμα: «Η κατάσταση των δημόσιων δομών υγείας εκπέμπει ΣΟΣ! Επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει τώρα ο αγώνας του λαού». 

Μετάβαση στο περιεχόμενο