ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκε νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας

Εντοπίστηκε νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού με τη χιονοστιβάδα εξήγησε στο bTV ότι η ομάδα των Ελλήνων σκιέρ κατέβηκε το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς. Η επιχείρηση αναζήτησης έχει τελειώσει.

«Νωρίτερα συναντήσαμε την ομάδα και σχολιάσαμε ότι το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Λίγα λεπτά αργότερα είδαμε τους σκιέρ να κατεβαίνουν το πιο απότομο μέρος ο ένας μετά τον άλλο. Δεν κουβαλούσαν σακίδια. Προφανώς, δεν ήταν προετοιμασμένοι» είπε στο bTV ο Stefan Hristov, ένας από τους συμμετέχοντες στη διάσωση των σκιέρ στη χιονοστιβάδα.

«Κατά την κάθοδο, ένας από αυτούς τους σκιέρ “έκοψε” την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να κάνει. Ξεκίνησε (να κινείται) όλη η πλαγιά – περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να το βλέπει κανείς αλλά δεν ήταν καθόλου ωραίο γνωρίζοντας ότι υπήρχαν σκιέρ εκεί. Καλέσαμε το 112. Μετά έφυγε η έκτακτη βοήθεια και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς», πρόσθεσε.

«Στο περιστατικό ενεπλάκησαν Έλληνες σκιέρ. Δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό για την αντιμετώπιση μιας χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή και είχαν πάρει το ρίσκο. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στο βουνό, Emil Neshev.

Νωρίτερα τα Μέσα της Βουλγαρίας μετέδιδαν οτι ενας Ελληνας σκιερ ηταν αγνοούμενος.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, πολλά μέλη της ομάδας των σκιέρ κατάφεραν να γλιτώσουν από τη χιονοστιβάδα, αλλά ένας παρέμενε θαμμένος κάτω από το χιόνι. Η Ορεινή Υπηρεσία Διάσωσης ειδοποιήθηκε για την έκτακτη ανάγκη γύρω στις 14:13 από μέλος της ομάδας. 

Στο σημείο έφτασαν πάνω από 15 ορεινοί διασώστες εξοπλισμένοι με τέσσερα σκυλιά για να τον εντοπίσουν. Η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση με την οποία σύστηνε στους υπόλοιπους σκιέρ να αποφεύγουν τις βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο