ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝΕΑ ΙΩΝΙΑΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Εκδήλωση εορτασμού 100 χρόνων ίδρυσης Νέας Ιωνίας

Εκδήλωση εορτασμού 100 χρόνων ίδρυσης Νέας Ιωνίας

100 χρόνια και συνεχίζουμε: Έγραψε ιστορία η μεγάλη επετειακή εκδήλωση της Νέας Ιωνίας

Σε μια ανεπανάληπτη, συγκινητική και εντυπωσιακή μουσική βραδιά με θέμα «Η Γειτονιά των Θαυμάτων», ο Δήμος Νέας Ιωνίας τίμησε την εκατονταετηρίδα του, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, το οποίο κατακλύστηκε από χιλιάδες κόσμου.

Μέσα από ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα οι καλλιτέχνες Κώστας Μακεδόνας, Μπάμπης Βελισσάριος και Χριστιάνα Γαλιάτσου, οι εξαιρετικοί αφηγητές, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Πασχάλης Τσαρούχας, με την συμμετοχή 350 εθελοντών, παρουσίασαν ένα πρωτοφανές υπερθέαμα με τραγούδια, χορούς και μοναδικές εικόνες από τα εντυπωσιακά video art του Νίκου Σούλη με ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της Νέας Ιωνίας.

Η βραδιά ξεκίνησε με την είσοδο στο χώρο του Σταδίου των λαμπαδηδρόμων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ κ. Λουκά Χριστοδούλου, που μετέφεραν τη φλόγα από το σημείο του θεμέλιου λίθου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων, με μια μεγάλη Λαμπαδηδρομία Μνήμης που γνώρισε την αποθέωση τόσο στις γειτονιές της πόλης, όσο και κατά την είσοδό τους στο κατάμεστο Δημοτικό Στάδιο.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος. Στον χαιρετισμό της η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, η κα Δέσποινα Θωμαΐδου, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, έκανε ιδιαίτερη μνεία στα ανεξίτηλα σημάδια που άφησε η Νέα Ιωνία στη νεότερη ελληνική ιστορία και έκλεισε δηλώνοντας «100 χρόνια ζωής και συνεχίζουμε για να δώσουμε δύναμη και προοπτική στον τόπο, στις προσδοκίες σας, στα όνειρά σας».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ. Γαβριήλ, απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό και μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την λαμπερή ιστορία της Νέας Ιωνίας, εξαίροντας συνάμα το έργο του Δήμου και των συντελεστών της εορτής για την οργάνωση μιας ιστορικής βραδιάς για την πόλη.

Στην επετειακή εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Ζωή Ράπτη και Αφροδίτη Κτενά, η πρ. Υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Λουκία Κεφαλογιάννη, Νίκος Πέππας, Γιάννης Κεχρής και Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Νέας Ιωνίας Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας Κώστας Κουλούρης, οι Αντιδήμαρχοι Αγγελική Σακκαλόγλου, Ελένη Χατζή, Αριστείδης Χατζησαββίδης, Βασίλης Σπηλιωτόπουλος και Αντώνης Καρβουνιάρης, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. Ελένη Γρίβα, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Γεωργία Μπίμη – Ιωάννου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Στέφανος Γατσούλης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Ηρακλείου Μαριάννα Ζούρου και Μαίρη Ιγγλέση, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας Αθανάσιος Παλλαντζάς, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» Χρήστος Κανλής, ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» Βασίλης Χριστοδούλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης, ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπρόσωποι πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων σωματείων, καθώς και χιλιάδες κόσμου που εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους με διαρκή χειροκροτήματα μέχρι το τέλος της βραδιάς.

Συμμετείχε επίσης ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Χρήστος Αρδίζογλου.

Η βραδιά αυτή σφραγίστηκε με το αισιόδοξο μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας κας Δέσποινας Θωμαΐδου:

100 χρόνια δημιουργίας!

100 χρόνια ζωής και αγώνων!

100 χρόνια Νέα Ιωνία στο χθες το σήμερα και το αύριο!

100 χρόνια και συνεχίζουμε γιατί εμείς και μπορούμε και θέλουμε!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πολιτιστικός Σύμβουλος κ.Καλογερόπουλος Γεώργιος και ο Φωτορεπόρτερ κ.Παπαιωάννου Μιχαήλ όπου εκπροσώπησαν και κάλυψαν την Εκδήλωση για το filadelfeianews.gr & aekidea.org

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μετάβαση στο περιεχόμενο