ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κοινωνίας Βήμα για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη

Κοινωνίας Βήμα για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη

Με χαμόγελα, ανακοινώσεις και υπομνήματα υποδέχθηκε η Δημοτική Αρχή και ο κ. Τομπούλογλου τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, ο οποίος στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής έφερε μαζί του ακόμη ένα απορριμματοφόρο και κάδους για την συλλογή των βιοαποβλήτων. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε πως για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον δήμο μας, τα οποία άπτονται των ενεργειών και της μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, υπήρξε ‘’εκκωφαντική αφωνία’’, ως απόρροια της χαρακτηριστικής καθυστέρησης ή και αναβλητικότητας που παρουσιάζουν. Συγκεκριμένα:

❌1) Η Μη παράδοση του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας το οποίο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί από τριετίας αλλά κατά τα φαινόμενα ούτε και φέτος τον Σεπτέμβρη το πρώτο κουδούνι θα βρει τα παιδιά στο νέο σχολείο.

❌2) Το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Σκρα που εκκρεμεί επί χρόνια με τα γνωστά προβλήματα για τους περίοικους σε περιπτώσεις ισχυρών βροχοπτώσεων, κάτι που βιώσαν και πρόσφατα.

❌3) Η κωλυσιεργία στην αποκατάσταση της αποκόλλησης επιχρισμάτων των δυο πολυσύχναστων γεφυρών Πίνδου και Βρυούλων, με τους γνωστούς κινδύνους για οδηγούς και περαστικούς.

Εκτός των σοβαρών παραπάνω παραλήψεων – καθυστερήσεων, η δημοτική αρχή, επιδιδόμενη σε μια κενού περιεχομένου επικοινωνιακή πολιτική ανέδειξε την προσπάθεια για «όμορφη και καθαρή» πόλη, παραλαμβάνοντας τον μποναμά του απορριμματοφόρου και των κάδων για τα βιοαπόβλητα, που όμως δεν ξέρει τι να τον κάνει αφού εδώ και δυο χρόνια δεν έχει προβεί σε καμία ενημερωτική καμπάνια για την ιδιαιτερότητα και την χρησιμότητα χρήσης των καφέ κάδων, των οποίων το σύμμεικτο περιεχόμενο καταλήγει αναγκαστικά και αντιπεριβαλλοντικά στους ΧΥ.ΤΑ.

Ως προς την Συμπαράταξη Τομπούλογλου – Γούλα – Παπαλουκά, μπορεί κατ΄αυτούς η παρουσία Πατούλη να τιμά την πόλη σύμφωνα με τον επικεφαλής τους, για μας όμως με τα λεχθέντα του υποτιμά την νοημοσύνη των δημοτών όταν ενώ έχει ψηφιστεί στην περιφερεια το έργο για τον Κηφισσό το οποίο πλέον βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Κεντρικής διοίκησης και ένα βήμα πριν την προκήρυξη διαγωνισμού, ο κ. Περιφερειάρχης δημιουργεί φρούδες ελπίδες δίνοντας υποσχέσεις και παραλαμβάνοντας υπομνήματα στον βωμό της προεκλογικής του καμπάνιας.

Στα σοβαρά αυτά ζητήματα, η προοδευτική αυτοδιοικητική κίνηση ‘’ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ’’ στηλιτεύει τις επικοινωνιακές αβάντες, χωρίς αποτέλεσμα, και έχει ως θέσεις:

✅1) Την προσφυγή στο ΣτΕ για το ζήτημα του Κηφισού όπως έχει ήδη αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς θεωρούμε ότι η πολιτική των υπομνημάτων αφενός δεν ακυρώνει την υλοποίηση του έργου αφετέρου μπορεί να προκαλέσει αναβλητικότητα ως προς την ειλημμένη απόφαση προσφυγής στο ΣτΕ.

✅2) Την υψηλή προτεραιοποίηση λήψης θεσμικών μέτρων, παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων, για τα ζητήματα 3ου Γυμνασίου – Σκρα – Γεφυρών, ως πίεση για την άμεση δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών και την κατά το συντομότερο δυνατό περάτωση των έργων.

Γιάννης Τζέλης

Υποψήφιος Δήμαρχος

Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Μετάβαση στο περιεχόμενο