ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΤ Δύναμης Πολιτών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

ΔΤ Δύναμης Πολιτών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Αγαπητοί συνδημότες,

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος νιώθουμε την ανάγκη να σας υπενθυμίσουμε πως η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είχε πάντα στη κορυφή της ατζέντας της, το περιβάλλον.

  • Υπερασπιζόμαστε σθεναρά το δασικό χαρακτήρα του Άλσους.
  • Υλοποιήσαμε την ανάπλασή του στη διάρκεια της θητείας μας στη διοίκηση του δήμου.
  • Υδροδοτήσαμε και αναπλάσαμε 12 χώρους πρασίνου.
  • Διεκδικήσαμε και περιήλθε στη δικαιοδοσία του δήμου το Πέταλο της Νησίδας.
  • Υλοποιήσαμε μελέτη αλλαγής διαχείρισης  των απορριμμάτων και εκταμιεύσαμε από την κεντρική διοίκηση 10 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία πράσινου σημείου (συγκέντρωση – διαλογή – επεξεργασία απορριμμάτων).

Σημείο αιχμής της αντίληψης  μας. «οι φυσικές κοίτες των ρεμάτων και των ποταμών εντός του αστικού ιστού,  αποτελούν οικοσυστήματα τεράστιας περιβαλλοντικής αξίας».

Είμαστε υπέρ των αναπλάσεων, του καθαρισμού και των ήπιων παρεμβάσεων στις κοίτες των ρεμάτων, όπου χρειάζεται ώστε να αποτελούν σημεία αναψυχής για τους δημότες.

Η Περιφέρεια Αττικής και πριν και τώρα βαφτίζοντας αντιπλημμυρικά έργα τις παρεμβάσεις της, προβαίνει στην τσιμεντοποίηση και στη μετατροπή των ρεμάτων και των ποταμών σε οχετούς όμβριων κόντρα σε κάθε σύγχρονη περιβαλλοντική αντίληψη.

Με σύμμαχο, σύμβουλο και συμπαραστάτη τη «ΡΟΗ» και σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων καταφέραμε προσφεύγοντας στο ΣΤΕ να ματαιώσουμε την τσιμεντοποίηση της φυσικής κοίτης του Ποδονίφτη.

Με το ίδιο σκεπτικό συμπορευτήκαμε από την αρχή με τους κατοίκους της οδού Κίρκης  προκειμένου να διαφυλάξουμε το όμορφο παραποτάμιο τοπίο του δήμου μας στο Κηφισό.

Οι συνδημότες μας στη γειτονιά της Κίρκης με τις όμορφες δράσεις τους κατάφεραν  να αναδείξουν την αξία  της διατήρησης της γειτονιάς τους και να ευαισθητοποιήσουν πολλούς ακόμα συμπολίτες μας.

Μεταξύ αυτών και παρατάξεις του δήμου που αυτές τις μέρες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη ματαίωση του έργου.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ από θέση αρχής,  χωρίς μικροπολιτικές και συγκυριακές σκοπιμότητες,  θα είναι δυναμικά παρούσα σε κάθε πρωτοβουλία και δράση που στόχο έχει την προστασία των οικοσυστημάτων μας  από την ρύπανση και την τσιμεντοποίηση.

Το μόνο αντιπλημμυρικό έργο που χρειάζεται η πόλη είναι στην οδό ΣΚΡΑ, που πριν 4 χρόνια έφτασε μέχρι τη δημοπράτηση, αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ χωρίς καμιά εξήγηση από τους αρμόδιους.      

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο