ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣ

Drone τσάκωσε εμπρηστή – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Drone τσάκωσε εμπρηστή – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Με τον ιταλικό νότο να συνταράσσεται από τις πυρκαγιές που έχουν κατακάψει χιλιάδες στρέμματα και έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους έχει κάνει τις Αρχές να χρησιμοποιούν drone για να εντοπίζουν, να ταυτοποιούν και να συλλαμβάνουν εμπρηστές.

https://www.in.gr/filesjs/ima/bridge3.416.2_en.html?v=5#goog_140248485

Μάλιστα οι ιταλικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από έναν εμπρηστή την ώρα της δράσης του.

Στα πλάνα από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος με χρήση θερμικών καμερών που φέρονται να δείχνουν έναν ύποπτο εμπρηστή εν δράσει στην περιοχή της Καλαβρίας, την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να έχει σταθμεύσει τη μοτοσικλέτα του κοντά σε ένα χωράφι κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα δάση της Καλαβρίας. Μάλιστα ο άνδρας διακρίνεται να πετάει πέτρες προς το drone προκειμένου να το καταρρίψει καθώς φαίνεται να γνωρίζει πως το μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα τον καταγράψει και θα στείλει τα δεδομένα στις αστυνομικές Αρχές.

Πάντως ο άνδρας δεν πτοήθηκε κι έβαλε φωτιά στο δάσος, η οποία εξαπλώθηκε στο δάσος της Καλαβρίας.

Δείτε το βίντεο

https://www.megatv.com/embed/?p=20201143104

Ο άνδρας είναι ένας 47χρονος κάτοικος της περιοχής, σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα. Η αστυνομία τον εντόπισε σε μία απομονωμένη αγρικοία και τον συνέλαβε.

Μόνο μέσα στον Ιούλιο εκδηλώθηκαν 50 πυρκαγιές στη συγκεκριμένη ζώνη, οι οποίοι χρησιμοποιούν περισσότερα από 45 drones για να επιτηρούν τα δάση για πιθανούς εμπρησμούς.

«Η Καλαβρία είναι μία πολιτισμένη περιοχή, αλλά έχει και μερικούς ανόητους που βάζουν φωτιές στα δάση, όπως ο εμπρηστής που πιάστηκε χθες», ανέφερε σε βίντεο που δημοσίευσε στα social media ο κυβερνήτης της περιοχής, Ρομπέρτο Οτσιούτο.

«Από πού ήρθε, από τις σπηλιές;», προσέθεσε.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frbocchiuto%2Fvideos%2F266892979396507%2F&show_text=false&width=357&t=0

Ο Οτσιούτο προσέθεσε πως η περιοχή έχει 30 drones για να επιτηρούν την κατάσταση με τις δασικές πυρκαγιές και διαμήνυσε πως θα δείξουν «μηδενική ανοχή» στους εμπρηστές.

Στην Καλαβρία, στην ορεινή περιοχή Καρντέτο, ένας ανάπηρος άνδρας 98 ετών κάηκε μέσα στην αγροικία του, η οποία περικυκλώθηκε από τις φλόγες. Η κόρη του και ο γαμπρός του προσπάθησαν να τον μεταφέρουν έξω από το σπίτι προτού πλησιάσει η φωτιά, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το κύμα καύσωνα και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που σάρωσαν Σικελία, Σαρδηνία και Καλαβρία, δυσχέραναν τις προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο