Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Πληροφορίες για επικείμενη σύλληψη ενός Έλληνα – Ραγδαίες οι εξελίξεις

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Πληροφορίες για επικείμενη σύλληψη ενός Έλληνα – Ραγδαίες οι εξελίξεις

Άλλα διαρρέει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή και άλλα λέει η Αστυνομία. Το υπουργείο μέσω διαρροών αναφέρει ότι σε μία σύλληψη ενός άνδρα ελληνικής καταγωγής για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή αναμένεται να προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές της Κατεχάκη, ο εν λόγω άνδρας έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για αδίκημα και, θεωρούν πιθανό να προφυλακιστεί. Ωστόσο, τις πληροφορίες αυτές διαψεύδουν πηγές της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλης Κατσουρή.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας Κροάτης εξετάζεται για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.
Μάλιστα, φωτογραφίες από τον νεαρό Κροάτη που μπήκε στο μικροσκόπιο των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών ως ύποπτος για τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για το άτομο δίπλα στο οποίο βρέθηκε το ένα από τα δύο μαχαίρια, πάνω στα οποία βρέθηκε αίμα του 29χρονου Μιχάλη. Στις φωτογραφίες φαίνεται να φοράει καπέλο και από πάνω κουκούλα. Στην πλάτη έχει ένα σακίδιο, ενώ στα χέρια κρατάει ένα ρόπαλο χωρίς να έχει γάντια. Από τις κάμερες ασφαλείας είναι αδύνατο να ταυτοποιηθεί το πρόσωπό του, καθώς τα χαρακτηριστικά του είναι καλά κρυμμένα.

Ο συγκεκριμένος Κροάτης είναι ανάμεσα στους 105 συλληφθέντες για τα επεισόδια της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια και παραμένει κρατούμενος στη φυλακή. Άγνωστο παραμένει εάν τελικά θα κατηγορηθεί ή όχι για τη δολοφονία του Μιχάλη. Ενδεχομένως αυτό να μη γίνει λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων.

Σημειώνεται πάντως ότι στο μαχαίρι που «χρεώνεται» από την ΕΛ.ΑΣ. στο νεαρό Κροάτη δεν βρέθηκαν ούτε δακτυλικά του αποτυπώματα ούτε γενετικό υλικό του. Στο ίδιο πλαίσιο το γεγονός ότι δεν φοράει γάντια πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα από την πλευρά του. Σημειώνεται ότι ο νεαρός Κροάτης αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες, ενώ ακόμα είναι θολό το τοπίο για το κατά πόσο οι Αρχές θα καταφέρουν να προσωποποιήσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Στο μεταξύ, ύστερα από μία μακρά έρευνα και δεκάδες ώρες εξέτασης υλικού από κάμερες ασφαλείας ολοκληρώθηκε η πραγματογνωμοσύνη για το ρόλο 41 Κροατών στα επεισόδια της 7ης Αυγούστου 2023, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Αυτό αποκαλύπτουν στο iEidiseis αρμόδιες πηγές, που σημειώνουν ότι με την έκθεση αυτή, που περιλαμβάνεται πλέον στη δικογραφία, εξακριβώνεται η συμμετοχή 41 Κροατών (από τους συνολικά 102 Κροάτες που συνελήφθησαν) στα θλιβερά επεισόδια που είχαν ως τραγική κατάληξη τη δολοφονία του φιλάθλου των κιτρινόμαυρων.

Ουσιαστικά μετά από δεκάδες ώρες ανάλυσης οπτικού υλικού οι αρμόδιοι πραγματογνώμονες επιχείρησαν να εξακριβώσουν το ρόλο που είχε ο καθένας από τους 41 ταυτοποιηθέντες στα επεισόδια. Το γεγονός ότι όλοι τους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους κατέστησε τη διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα. Η ταυτοποίηση έγινε κυρίως μέσα από την ταυτοποίηση των ρούχων, του σωματότυπού τους, των γαντιών, των καπέλων, των κουκούλων και των πολεμοφοδίων που κρατούσαν.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο