ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στην ελληνική παράδοση

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στην ελληνική παράδοση

Ένα παραδοσιακό μουσικοχορευτικό ταξίδι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική θα παρουσιασθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου και την Κυριακή 2 Ιουνίου από τα μέλη των τμημάτων παραδοσιακών χορών του Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου μας ιδρύθηκαν το 1990 με σκοπό την ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού, τη διατήρηση των πολιτιστικών αξιών και τη συνέχιση της μουσικοχορευτικής κληρονομιάς που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας πρόσφυγες από την Μ. Ασία, άλλα και οι νεότεροι κάτοικοι της πόλη μας με καταγωγή από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σήμερα στα τμήματα συμμετέχουν 548 μαθητές όλων των ηλικιών. Η χορευτική ομάδα έχει εκπροσωπήσει το Δήμο, σε διαδημοτικά Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς σε τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα πάντα την Ελληνική Παράδοση και σε πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Για τις απαιτήσεις των χορευτικών ομάδων συντηρούνται σε άριστη κατάσταση 230 παραδοσιακές φορεσιές, πιστά αντίγραφα των αυθεντικών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η διδασκαλία και η επιμέλεια των εκδηλώσεων ανήκει στους καθηγητές φυσικής αγωγής κ. Κώστα Θεοχάρη και κ. Ιωάννη Ζυγογιάννη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων την Κυριακή 2 Ιουνίου σε χώρο παραπλεύρως της σκηνής θα τοποθετηθεί περίπτερο του Πολυδύναμου Κέντρου Προσφύγων Αθήνας του Ελληνικού Ερυθρού Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross, με ενημερωτικό υλικό αναφορικά με το σύνολο των δράσεων του Κέντρου, αλλά και έκθεση με έργα της Ομάδας Γυναικών και της Ομάδας Εφήβων του ΠΚΠ Αθήνας.

Επίσης στο διάστημα 20.00 – 21.00 παιδαγωγός του Κέντρου, θα συντονίζει καλλιτεχνικές δράσεις για τα παιδιά (εικαστικό εργαστήριο) με θέμα την Παράδοση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους μικρούς μας φίλους.

Από το Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο