ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών

Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας: Ψεκασμοί για τον περιορισμό των κουνουπιών από την Περιφέρεια Αττικής και από τον Δήμο

Ενημερώνουμε τους πολίτες πως αύριο, Μεγάλη Τετάρτη 1/05/2024, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες διαχείρησης κουνουπιών (ψεκασμοί) από την Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής στα εξής σημεία: ρέμα Κηφισού, ρέμα Ποδονίφτη και ρέμα Γιαμπουρλά, στο πλαίσιο του 2ου Κύκλου εφαρμογών διαχείρισης κουνουπιών σε περιοχές αρμοδιότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών για το έτος 2024.

Ως Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας θα πραγματοποιήσουμε αντίστοιχες εργασίες (ψεκασμούς) μετά από δεκαπέντε ημέρες σε όλα τα ρέματα της πόλης μας, στο πλαίσιο του δικού μας προγραμμάτος διαχείρισης κουνουπιών που έχει ως στόχο την εξάλειψη των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών. Ταυτόχρονα με τις προνυμφοκτονίες φροντίζουμε για τηναναγκαία αποψίλωση της βλάστησης και την εξυγίανση του περιβάλλοντος σε παραρεμάτιες περιοχές.

Τέλος, καλούμε και τους δημότες να φροντίσουν για τον περιορισμό των ενδοοικιακών εστιών ανάπτυξης κουνουπιών και γενικά τα λαμβάνουν, στον βαθμό που είναι δυνατόν, μέτρα πρόληψης και προφύλαξης από τα κουνούπια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο