ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Δήμος Ηρακλείου Αττικής και Πράσινο Ταμείο συνεχίζουν την συνεργασία προς όφελος της καθημερινότητας των δημοτών – Συνάντηση Μπάμπαλου Ανδρουλάκη

Δήμος Ηρακλείου Αττικής και Πράσινο Ταμείο συνεχίζουν την συνεργασία προς όφελος της καθημερινότητας των δημοτών – Συνάντηση Μπάμπαλου Ανδρουλάκη

Νίκος Μπάμπαλος: «Θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε ώριμες προτάσεις για να κάνουμε περισσότερα έργα στην πόλη»

Την παραγωγική τους συνεργασία θα συνεχίσουν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το Πράσινο Ταμείο, μια συνεργασία η οποία τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και στην τρέχουσα περίοδο, απέφερε σημαντικά έργα και παρεμβάσεις στην πόλη που βελτιώσαν και βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών. Αυτό συμφώνησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και ο νέος πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Ιωάννης Ανδρουλάκης, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο Ηρακλείου παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου καθώς και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Ηλία Μπάρμπα.

Ο δήμαρχος παρουσίασε στο νέο πρόεδρο τα έργα που υλοποιήθηκαν τον περασμένο καιρό με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο: ανάπλαση παιδικών χαρών, κοινόχρηστων χώρων, οδικού δικτύου, αγορά ελεύθερων εκτάσεων κ.α., αλλά και εκείνα που είναι σε εξέλιξη στην παρούσα περίοδο, με κορυφαίο την ανάπλαση των δρόμων γύρω από τις πλατείας Μανδηλαρά και Αγίας Τριάδος.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες που εκτελούνται αυτές τις ημέρες στην κατεύθυνση της παραπάνω παρέμβασης, θυμίζουμε, αφορούν την αλλαγή του ασφάλτινου οδοστρώματος με βιοκλιματικούς κυβόλιθους, που ρυθμίζουν το αστικό μικροκλίμα, οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης, κατασκευή παρτεριών, αλλαγή του οδοφωτισμού, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, κατασκευή αντιπλημμυρικής υποδομής κτλ.

Από τη μεριά του, ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε στους ανθρώπους του Δήμου τα χρηματοδοτικά προγράμματα που πρόκειται να ανοίξουν στο επόμενο διάστημα από το Πράσινο Ταμείο, ώστε η δημοτική αρχή και οι δημοτικές υπηρεσίες να προετοιμάσουν τις κατάλληλες μελέτες και προτάσεις που θα φέρουν νέες επιτυχημένες διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεων και, ακολούθως, περισσότερα έργα που θα συνεχίσουν να αλλάζουν προς το καλύτερο το Ηράκλειο και την ποιότητα ζωής των δημοτών του.

«Χαίρομαι που, όπως και ο προκάτοχός του ο κ. Σταθόπουλος, έτσι και ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος ανέλαβε πλέον τα ηνία του Πράσινου Ταμείου, έχει υψηλά στην ατζέντα του την συνεργασία με τους δήμους στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να καταθέτουμε ώριμες και στοιχειοθετημένες προτάσεις στο Πράσινο Ταμείο ώστε, και τα επόμενα χρόνια, να κάνουμε έργα στην πόλη που θα βελτιώσουν περαιτέρω την καθημερινότητα των Ηρακλειωτών, χωρίς να κοστίσουν στο δημοτικό ταμείο, κατά συνέπεια στην τσέπη του δημότη. Του εύχομαι καλή θητεία, τον ευχαριστώ για την συνάντηση και προσδοκώ σε μια γόνιμη και παραγωγική συνεργασία», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου μετά την συνάντηση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο