ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού, είναι μια αναφορά – τιμή στην ημερομηνία γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

Κυρίως όμως, η σημερινή ημέρα είναι μια υπενθύμιση για την αδιάκοπη απόδοση τιμής που οφείλουμε όλοι εμείς στον κάθε Εθελοντή του Ερυθρού Σταυρού, που με πίστη στις αρχές που διέπουν το Σώμα του Ερυθρού Σταυρού, όπως είναι ο ανθρωπισμός, η ενότητα, η αλληλεγγύη, η ουδετερότητα και πάνω από όλα η αγάπη για τον συνάνθρωπο, εισφέρει αθόρυβα και ανιδιοτελώς την βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.  

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την διαχρονική παρουσία του σχεδόν επί ενάμισι αιώνα, είναι ο σταθερός παραστάτης σε κάθε έκτακτη ανάγκη, σε κάθε δοκιμασία του πολίτη, της χώρας, του κόσμου, σπεύδοντας με το έμψυχο δυναμικό του για τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής, την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα θέλω να συγχαρώ για άλλη μια φορά  θερμά τον Πρόεδρο Α. Αυγερινό και όλα τα μέλη της διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το ουσιαστικό κοινωνικό λειτούργημα που παρέχει ο Οργανισμός για πολλά χρόνια στη χώρα, καθώς και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι αποτελούν του ανώνυμους ήρωες της κοινωνίας μας.

Ως Περιφερειάρχης Αττικής και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ θέλω να σας διαμηνύσω πως θα συνεχίσω να είμαι έμπρακτα στο πλευρό σας, στηρίζοντας το έργο σας και τιμώντας την προσφορά σας, για την ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων σε περιόδους κρίσης όπως πρόσφατα στην πανδημία, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών, των ασυνόδευτων ανηλίκων, των ηλικιωμένων και των αστέγων.

Παράλληλα, να υπενθυμίσω κάποιες από τις πολλές κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλάβαμε απέναντι σε διεθνείς κρίσεις, όπως την διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών και για τη συγκέντρωση και μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς και παλαιότερα την συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από το σεισμό στην Αλβανία.

Επίσης, ιδιαίτερα χαρά και τιμή  για εμένα ήταν η απονομή πτυχίων και προαγωγών σε εθελοντές του τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πολεμικό Μουσείο.

Ως Περιφέρεια Αττικής, θα είμαστε διαρκώς αρωγοί, μέτοχοι και κοινωνοί του σπουδαίου ανθρωπιστικού ρόλου που διαδραματίζει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος εκφράζεται μέσα από την αφοσίωση στο καθήκον που επιδεικνύει κάθε ερυθροσταυρίτης και ερυθροσταυρίτισσα, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, όταν οι δύσκολες ώρες της φυσικής και ανθρώπινης καταστροφής, του πολέμου, της ασθένειας, της επιδημίας, των δεινών και των πολέμων, κρούουν την πόρτα της ανθρωπότητας.

Θα παραμείνουμε στο πλευρό τους, αρωγοί στο πολύτιμο έργο τους».  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο