ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήλωση του Επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ Γιάννη Τζέλη για βανδαλισμούς και έμφυλη βία

Δήλωση του Επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ Γιάννη Τζέλη για βανδαλισμούς και έμφυλη βία

Από επιλεκτική ευαισθησία φαίνεται πως διακατέχεται ο κ. Δήμαρχος ο οποίος με αφορμή φθορές που προκλήθηκαν από αγνώστους σε δημοτικές εγκαταστάσεις, ζητά από την αντιπολίτευση να καταδικάσει τις έκνομες αυτές πράξεις.

Την ίδια ώρα, σιωπά εκκωφαντικά επί δεκαπενθημέρου, αρνούμενος να καταδικάσει τα του εκ του οίκου του πεπραγμένα, με επιθέσεις παλικαράδων συνεργατών του σε γυναίκες δημότες. Αντιθέτως σε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας επιχείρησε είτε να παρουσιάσει το μαύρο ως άσπρο μέσα από επεξεργασμένα βίντεο είτε να απαξιώσει φορείς που κατέκριναν τα συμβάντα όπως το Δίκτυο Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας. ‘’Όλα περνάνε, μόνο η αλήθεια μένει’’(Ντοστογιέφσκι). Την ξέρει, την ξέρω, την ξέρουν όσες και όσοι ήταν παρούσες και παρόντες…

Στο όνομα μιας ακόμη αλήθειας που εν προκειμένω συναντά και το αυτονόητο, καταδικάζω ως απαράδεκτη κάθε έκνομη πράξη φθοράς δημόσιας περιουσίας. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για εγκαταστάσεις και υποδομές που χρησιμοποιούνται από παιδιά. Μου είναι αδιανόητο ότι μπορεί εκούσια κάποιοι να προβούν σε ενέργειες που θα στερήσουν το παιχνίδι των παιδιών και κυρίως θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και σωματική τους ακεραιότητα.

Θεωρώ ότι είναι υπόθεση όλων μας να συμβάλλουμε στην αποτροπή τέτοιων φαινόμενων. Δεν χωρά υποκειμενική προσέγγιση, δεν χωρά παραταξιακή σκοπιμότητα, δεν χωρά πολιτική εκμετάλλευση. Η ποιότητα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας αποτελεί αταλάντευτα και χωρίς αστερίσκους προτεραιότητα για την ‘’Κοινωνίας Βήμα’’ και προς αυτή την κατεύθυνση θα πορευόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις.

Γιάννης Τζέλης

Επικεφαλής

Κοινωνίας Βήμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο