ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που η πολύχρονη και επίπονη προσπάθειά τους επιβραβεύθηκε με την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Με την ανακοίνωση των βάσεων, ανοίγει ένας νέος όμορφος δρόμος στην πορεία της ζωή τους, ένα προσωπικό ταξίδι με προσδοκίες και πολλά όνειρα.

Επιπλέον, θέλω να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια τόσο στους καθηγητές που στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα των μαθητών, όσο και στις οικογένειες των παιδιών, που και αυτοί με τη δική τους αγωνία, παρείχαν κάθε ηθική και ψυχολογική στήριξη.

Όμως θα ήθελα να απευθυνθώ και στους μαθητές εκείνους που δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους και να τους διαβεβαιώσω ότι καμία προσπάθεια για γνώση δεν πάει χαμένη. Αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να σχεδιάζουν και να αγωνίζονται για ένα δημιουργικό μέλλον. Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένας από τους πολλούς σταθμούς στο ταξίδι της ζωής μας, το οποίο είναι πάντα γεμάτο προκλήσεις, ευκαιρίες και ενδιαφέρουσες επιλογές.

Από την πλευρά μας, ως Αυτοδιοίκηση, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να συμβάλλουμε προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα διευκολύνουν την επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων μας. Στο πλαίσιο αυτό συμβάλλουμε και στον εκσυγχρονισμό των σχολικών και πανεπιστημιακών υποδομών».  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο