ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δηλώσεις Δημάρχου ΝΦ-ΝΧ Γιάννη Τομπούλογλου για τους βανδαλισμούς που εγιναν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας

Δηλώσεις Δημάρχου ΝΦ-ΝΧ Γιάννη Τομπούλογλου για τους βανδαλισμούς που εγιναν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας ΧαλκηδόναςΑναλυτικά η ενημέρωση του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με μεγάλη μου λύπη αντίκρισα σήμερα, Παρασκευή 22/03/2024, αυτές τις εικόνες, το αποτέλεσμα απίστευτων κι αποκρουστικών βανδαλισμών που έγιναν σχεδόν ταυτοχρόνως στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας, στην παιδική χαρά του Πάρκου Μνημείου Μικρασιατών που μόλις επισκευάστηκε κατόπιν ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, αλλά και στην, επίσης μόλις επισκευασμένη, περίφραξη της παιδικής χαράς του Πάρκου Αποστολάκη.

Οι βανδαλισμοί της δημόσιας περιουσίας είναι πράξεις απόλυτα αντικοινωνικές. Πρόκειται για επιθέσεις σε υποδομές που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, όπως είναι τα σχολεία μας, οι παιδικές χαρές, οι πλατείες, η δημόσια περιουσία εν γένει. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γίνονται από αντιλαϊκές δυνάμεις που δεν ξέρουν ή δεν μπορούν να δημιουργήσουν, γι αυτό μόνο καταστρέφουν.

Είναι πραγματικά θλιβερό να αντικρύζει κάποιος μία προσφάτως ανακαινισμένη παιδική χαρά, ή μια σχολική τάξη, σε μια κατάσταση που δεν είναι εύκολο να περιγραφεί με λόγια, που έχει ως αποτέλεσα την έλλειψη των αντίστοιχων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά και τη συνεχή δαπάνη πόρων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν διαθέτει ούτε τους αναγκαίους ανθρώπινους, ούτε τους οικονομικούς πόρους, για την αποτελεσματική, σταθερή περιφρούρηση κάθε σχολείου, κάθε παιδικής χαράς, κάθε πλατείας.

Ως Δημοτική Αρχή, θα κάνουμε και πάλι το καθήκον μας, ωστόσο ζητούμε και την επαγρύπνηση των ίδιων των πολιτών για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας, την οποία θεωρώ πολύ σημαντική. Φαινόμενα βανδαλισμών και παραβατικότητας πρέπει να βρουν τη τοπική κοινωνία απέναντί τους, ενωμένη.

Καλώ όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν αυτές τις έκνομες πράξεις που στρέφονται ευθέως εναντίον όλων των Φιλαδελφειωτών και όλων των Χαλκηδονιωτών».

Μετάβαση στο περιεχόμενο