ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δελτίο Τύπου Για την παρέμβαση της Ένωσης και Συλλόγων Γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8/11/2023

Δελτίο Τύπου Για την παρέμβαση της Ένωσης και Συλλόγων Γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8/11/2023

Χθες 8 Νοεμβρίου 2023 αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων από τους Αρετή Περιβόλα, πρόεδρο, Αχιλλέα Δραγούμη,αντιπρόεδρο, Κατερίνα Παντελάρου και Γιάννη Τερζή, μέλη του ΔΣ, και πολλά μέλη των Συλλόγων Γονέων έκαναν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας, όπου κατατέθηκε αναλυτικό υπόμνημα με προβλήματα των σχολείων της περιοχής μας.

Οι γονείς ζητάμε:

  • Άμεση καταβολή των επιχορηγήσεων (Γ Δόση ΚΑΠ) σε όλα τα σχολεία
  • Παρεμβάσεις ΤΩΡΑ για άρση των επικινδυνοτήτων και των πιο επειγόντων προβλημάτων. Χρονοδιάγραμμα και πρόγραμμα εργασιών για κάθε σχολική μονάδα
  • Διασφάλιση της θέρμανσης και της ορθής λειτουργίας όλων σχολικών μονάδων
  • Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό

Κατόπιν διαβούλευσης των εκπροσώπων των παρατάξεων, εγκρίθηκε και πραγματοποιήθηκε η ανάγνωση του υπομνήματος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριο Κανταρέλη.

Τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων και λάβαμε την απάντηση-δέσμευση ότι θα γίνει Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την κατάσταση και τα προβλήματα των σχολείων μας.

Αναμένουμε από τον Δήμο τις απαραίτητες ενέργειες και την ενημέρωση για την ημερομηνία διεξαγωγής του Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκαθαρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα που άπτονται της ασφάλειας των παιδιών και των σχολείων, για τα οποία δεν υπάρχει ούτε αναμονή, ούτε ανοχή και απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο