ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνομικές επιχείρησες σε πέντε περιοχές της Αττικής όπου καταγράφονται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων 

Αστυνομικές επιχείρησες σε πέντε περιοχές της Αττικής όπου καταγράφονται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων  πραγματοποιήθηκαν απογευματινές και νυχτερινές ώρες την Παρασκευή και το Σάββατο (10 και 11 Νοεμβρίου).

Συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ., πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις σε Άγιο Δημήτριο, Μαρούσι, Ηράκλειο, Βούλα και Βουλιαγμένη για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Σε εμπορικά κέντρα και ΗΣΑΠ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «κατόπιν συλλογής, διερεύνησης και αξιολόγησης δεδομένων αναφορικά με καταγεγραμμένες επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές με ανήλικους εμπλεκόμενους σε συγκεκριμένα σημεία, σχεδιάστηκαν οι εν λόγω εξορμήσεις και αναπτύχθηκαν στις ανωτέρω περιοχές, επικεντρώνοντας τις δυνάμεις σε δύο πάρκα, περιμετρικά δύο εμπορικών κέντρων και στον περιβάλλοντα χώρο σταθμού ΗΣΑΠ».

Οι δράσεις αυτές οργανώθηκαν τόσο για την αποτροπή εκδήλωσης ανάλογων φαινομένων, όσο και για την πληρέστερη χαρτογράφηση των κινήσεων των ανηλίκων στις επίμαχες περιοχές.

Οι εξορμήσεις ολοκληρώθηκαν με 12 ελέγχους οχημάτων, 143 ελέγχους ατόμων και 14 προσαγωγές ανηλίκων στα τμήματα της περιοχής.

Παρόμοιες ενέργειες θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο