ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ασφάλεια του διαδικτύου για όλη την οικογένεια»: 4η διάλεξη του Κύκλου Δια Βίου Εκπαίδευσης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Ασφάλεια του διαδικτύου για όλη την οικογένεια»: 4η διάλεξη του Κύκλου Δια Βίου Εκπαίδευσης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Το διαδίκτυο και η ασφαλής χρήση του στη σύγχρονη εποχή παραμένει στη θεματολογία των διαλέξεων του Κύκλου Δια Βίου Εκπαίδευσης, του νέου προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με στόχο τη διαρκή ενημέρωση, επιμόρφωση και κατάρτιση των πολιτών. Έτσι, μετά την τελευταία διάλεξη με θέμα τη σχέση των εφήβων με το διαδίκτυο από τις συνεργάτιδες του Δήμου, ψυχολόγο Σταυρούλα Σουλτάνη και κοινωνική λειτουργό, Άννα Μελαδάκη, την σκυτάλη παίρνει ο Χρήστος Σκοπετέας, μηχανικός πληροφορικής,  IT manager της ΓΣΕΕ, για να μιλήσει σχετικά με την «Ασφάλεια του διαδικτύου για όλη την οικογένεια». Η διάλεξη θα γίνει την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 18.30 στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), με ελεύθερη είσοδο όπως πάντα.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σκοπετέας θα αναλύσει πρακτικές και θα δώσει οδηγίες για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο ώστε αυτό να αποτελεί εργαλείο ενημέρωσης, εξυπηρέτησης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας χωρίς τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις πολλές και, συνήθως, κρυφές παγίδες του.

Πώς μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς συνδιαλλαγές; Πώς ξεχωρίζουμε το λεγόμενο «ψάρεμα» που μπορεί να οδηγήσει στο χακάρισμα των λογαριασμών μας και την κλοπή των στοιχείων μας; Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την δική μας εμπειρία αλλά και όλης της οικογένειας; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν ενώ, με το πέρας της παρουσίασης, το κοινό θα μπορέσει να απευθύνει τα δικά του ερωτήματα, όπως σε κάθε διάλεξη του Κύκλου.

Θυμίζουμε, τις διαλέξεις του Κύκλου Δια Βίου Εκπαίδευσης μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος και όποια το επιθυμεί εντελώς δωρεάν και χωρίς υποχρέωση πρότερης ειδοποίησης. Στο φετινό, αρχικό, πιλοτικό στάδιο του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στις προγραμματισμένες παρουσιάσεις και να δηλώνουν επί τόπου την παρουσία τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο