ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απάντηση στα σαθρά «επιχειρήματα» και τα θεσμικά ατοπήματα του κ. Τομπούλογλου!

Απάντηση στα σαθρά «επιχειρήματα» και τα θεσμικά ατοπήματα του κ. Τομπούλογλου!

Ανακοίνωση Συνδυασμού Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία του νυν Δημάρχου Γιάννη Βούρου

Διαβάσαμε σε πρόσφατη ανακοίνωση του συνδυασμού του κ. Τομπούλογλου πως προχωράμε σε κινήσεις πανικού…, και ζητάμε από το δικαστήριο να μας δώσει αυτό που μας στέρησε ο λαός με την κυρίαρχη ψήφο του. Η επιχειρηματολογία του αυτή είναι τουλάχιστον σαθρή, καθώς η ένστασή μας δεν επικαλείται κάποιο τυπικό κώλυμα εκλογιμότητας, αλλά αφορά την ουσία κάθε εκλογικής αναμέτρησης.

Την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον πρόσφατο εκλογικό νόμο διαδικασιών και πρωτίστως την ορθή αποτύπωση της λαϊκής βούλησης, μέσω της ορθής εκτίμησης και καταμέτρησης των έγκυρων και άκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού. 

Στις αιτιάσεις περί «πανικού»… παραθέτουμε τα παρακάτω και οι πολίτες εύκολα θα κατανοήσουν ποιοι διαπνέονται τις τελευταίες ημέρες από τέτοιου είδους αισθήματα.

Αρχικά ο κ. Τομπούλογλου σε συνέντευξή του την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM», και στην εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές» δήλωσε πως ΔΕΝ θα καταθέσει ΑΝΤΕΝΣΤΑΣΗ. Σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, επιδόθηκε στον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Βούρο, και στα στελέχη του συνδυασμού μας που συνυπογράφουν την ένσταση, η ΑΝΤΕΝΣΤΑΣΗ του κ. Τομπούλογλου.

Είναι προφανές λοιπόν πως ο κ. Τομπούλογλου δεν είπε την αλήθεια στην συγκεκριμένη συνέντευξή του, καθώς εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας πως τέτοιου είδους μακροσκελή δικόγραφα δεν μπορούν να ετοιμαστούν σε λιγότερες από 24 ώρες.

Επ’ ουδενί λόγο και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να υιοθετήσουμε την άποψη ότι αυτή η κίνηση ετοιμάστηκε από άλλους και απλά σήμερα ενημερώθηκε ο από τις αρχές Αυγούστου νέος επικεφαλής της «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ».

Ο κ. Τομπούλογλου στην συγκεκριμένη συνέντευξή του προχώρησε όμως σε ένα ακόμη και αρκετά σημαντικότερο ατόπημα, αποκαλύπτοντας παρανόμως στοιχεία της υπόθεσης, η οποία ακόμα δεν έχει εκδικαστεί!

Ακόμα και αυτό όμως το έκανε με λάθος τρόπο, διότι παραποίησε όσα περιέχονται στο δικόγραφο της ένστασής μας, καθώς στην προσπάθειά του να κερδίσει εντυπώσεις ενημερώνει λανθασμένα τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας για το τι ακριβώς προβάλλουμε εμείς με την ένστασή μας.

Ο κ. Τομπούλογλου όμως δεν σταμάτησε ούτε εκεί (!) αλλά «έβγαλε και απόφαση», τονίζοντας ότι αυτά τα θέματα έχουν κριθεί από τα δικαστήρια σε άλλες υποθέσεις. Δηλαδή όχι μόνο προεξοφλεί το αποτέλεσμα της δίκης, αλλά δίνει και σαφή κατεύθυνση ότι η ένσταση θα απορριφθεί. Λυπούμαστε ιδιαίτερα για αυτήν την αντιμετώπιση που επιδεικνύει ο κ. Τομπούλογλου απέναντι σε θεσμούς και διαδικασίες. Θα του συνιστούσαμε να μην εκτίθεται τόσο διότι στην περίπτωση που η ένστασή μας γίνει δεκτή, ο κ. Τομπούλογλου θα πρέπει να «εφεύρει» νέο αφήγημα.

Τέλος ο κ. Τομπούλογλου «ειρωνεύεται» ακόμη και τον ίδιο το νομοθέτη, ο οποίος με συγκεκριμένη διάταξη στον πρόσφατο εκλογικό νόμο ορίζει με ακρίβεια εκατοστού τις διαστάσεις στα ψηφοδέλτια των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εμείς από την πλευρά μας όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας δεσμευόμαστε πως και από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα συνεχίσουμε να ασκούμε με πλήρη συνέπεια και σοβαρότητα τον θεσμικό μας ρόλο. Είτε ως Διοίκηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, είτε ως «αξιωματική» αντιπολίτευση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο