ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση της Συμπαράταξης για την τρομοκρατική επίθεση – φωτογραφίες

Ανακοίνωση της Συμπαράταξης για την τρομοκρατική επίθεση – φωτογραφίες

Τρομοκρατική επίθεση εις βάρος του Χάρη Τομπούλογλου και της Συμπαράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών-Η Πόλη της Καρδιάς μας»

Μια ακόμα μαύρη σελίδα για την δημοκρατική μας πόλη η φασιστικού χαρακτήρα, τρομοκρατική επίθεση από κουκουλοφόρους τραμπούκους στο γραφείο της Συμπαράταξης. Είναι η δεύτερη φορά από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου που καταγράφεται τέτοιου τύπου ενέργεια εις βάρος της Συμπαράταξης, μετά από τα τρικάκια που καθύβριζαν τον Χάρη Τομπούλογλου και πετάχτηκαν, πάλι από κουκουλοφόρους μέσα στη νύχτα, πριν την 25η Μαρτίου. 

Ξημερώματα (γύρω στις 5.30 πμ) της Πέμπτης 4/4/2023 ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Χάρης  Τομπούλογλου ενημερώθηκε από περίοικους πως τρεις «άγνωστοι», τους οποίους κατέγραψαν και οι κάμερες του χώρου, έσπασαν την τζαμαρία του γραφείου της Συμπαράταξης, επί της οδού Περικλή Χατζηγεωργίου 4 και Κυδωνιών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι κουκουλοφόροι, στο πλαίσιο των βανδαλισμών, έγραψαν και υβριστικά συνθήματα εναντίον του Χάρη Τομπούλογλου στους τοίχους. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία στο χώρο για την καταγραφή των βανδαλισμών και στη συνέχεια ο Χάρης Τομπούλογλου κατέθεσε μήνυση εις βάρος των δραστών. Την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης υπήρξε γραπτό απειλητικό σχόλιο στο διαδίκτυο από πατέρα υποψηφίου του συνδυασμού του Δημάρχου Γιάννη Βούρου, ενέργεια που θα ερευνηθεί από τις αρχές εάν και κατά πόσο σχετίζεται με το γεγονός της επίθεσης.

Θεωρούμε δεδομένο πως όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα καταδικάσουν και πάλι τις τραμπούκικες ενέργειες και τακτικές κάποιων που κρύβονται με κουκούλες. 

Όσον αφορά, δε, τον Δήμαρχο Βούρο οι εκτρωματικές, φασιστικές συμπεριφορές των πραιτοριανών του, των υποψηφίων του συνδυασμού του και των συγγενών τους, που τραμπουκίζουν και απειλούν στο διαδίκτυο και στις γειτονιές όλους εκείνους που έχουν διαφορετική άποψη ή διαμαρτύρονται για το μαύρο χάλι της πόλης και τα υπό διερεύνηση σκάνδαλα εκατομμυρίων στα οποία φέρεται να εμπλέκεται η διοίκηση, ούτε μας τρομάζουν, ούτε μας πτοούν. 

Βούρος και συν αυτώ κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια σε αυτόν που αισθάνονται ως απειλή, που τους ξεσκεπάζει και αναπτύσσει δυναμική Νίκης. 

Αρχικά υπήρξαν τα ανώνυμα τρικάκια που σύμφωνα με τον Βούρο ήταν «προεκλογικά φυλλάδια» (πρακτικά δημοτικού συμβουλίου), δίνεται ένα διαρκές ρεσιτάλ συκοφαντίας και φασιστικού οχετού στο διαδίκτυο και τώρα οι Αρχές θα διερευνήσουν αν είχε προαναγγελθεί η τρομοκρατική επίθεση στο γραφείο της Συμπαράταξης και αν σχετίζεται με τις απειλές που δεχθήκαμε από την παράταξη Βούρου. 

Δεν θεωρούμε τυχαίο το γεγονός πως ο Βούρος και η εναπομείνασα παράταξή του ήταν οι μόνοι που δεν συνυπέγραψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο το κείμενο καταδίκης για τα «μαύρα» τρικάκια στην 25η Μαρτίου, ουσιαστικά προκρίνοντας και πριμοδοτώντας τις τακτικές παρακράτους οι οποίες κλιμακώνονται.  

Εμείς θα συνεχίσουμε να απαντούμε με δράσεις και παρεμβάσεις. Αυτοί θα συνεχίσουν με απειλές, βία και τρομοκρατία;

Το γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο