ΝΕΑ ΙΩΝΙΑΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας: Προκλητικός λαγός των επιχειρηματικών συμφερόντων

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας: Προκλητικός λαγός των επιχειρηματικών συμφερόντων

Προκλητικός λαγός των επιχειρηματικών συμφερόντων….

Ο τάχα “ανεξάρτητος” υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας Βασίλης Χριστοδούλου δεν καθυστερεί καθόλου στο να μας δείχνει όλο και πιο απροκάλυπτα τις αληθινές του προθέσεις. Αντιγράφοντας από το πρόγραμμά του βλέπουμε πως προτείνει: 

1) να πραγματοποιούνται Λευκές Νύχτες στο δήμο μας δύο φορές το χρόνο.

2) να ελαφρυνθούν από τα δημοτικά τέλη οι “επενδυτές” στο δήμο.

Επίσης πρότεινε ο χώρος της πρώην Άλτεκ να γίνει εμπορικό κέντρο.

Αναρωτιέται κανείς, πόσο πιο εχθρικός με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργατικών λαϊκών στρωμάτων μπορεί να γίνει κάποιος και ταυτόχρονα πόσο πιο φιλικός με τα επιχειρηματικά συμφέροντα….Φυσικά μην ξεχνάμε πως στην ίδια “αναπτυξιακή” λογική που τα δίνει όλα στους επιχειρηματίες και προβλέπει διαρκή φτώχεια για το λαό βρίσκεται το πρόγραμμα και των υπόλοιπων υποψηφίων, όπως των κ.κ. Θωμαϊδου, Μανούρη και  Κανλή. Απλώς ο κ. Χριστοδούλου δεν κρατιέται με τίποτα……

Οι περιβόητες “ Λευκές Νύχτες” όπως έχει αποδειχθεί σε δεκάδες δήμους της Αττικής στην πραγματικότητα είναι Μαύρες για τους εκατοντάδες κακοπληρωμένους εμποροϋπάλληλους που τους βγάζουν την ψυχή στην κυριολεξία με τα 12ωρα και τα 14ωρα στη δουλειά. Δεν προσφέρουν τίποτα στον τζίρο των μικρών και φτωχών αυτοαπασχολούμενων. Τελικά είναι ένα δώρο στις μεγάλες επιχειρήσεις. Σε τελευταία ανάλυση επίσης, ο λαός μας δεν έχει ανάγκη κάποια “λευκή νύχτα” για να ψωνίσει. Ο λόγος που δεν το κάνει, είναι πως το εισόδημά του είναι τσακισμένο, πως η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης και των κατευθύνσεων της ΕΕ που και ο κ. Χριστοδούλου επικροτεί και υποστηρίζει.

Από τα δημοτικά τέλη επιπλέον, έχουν ανάγκη να απαλλαχθούν οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι ΑΜΕΑ και όλοι όσοι υποφέρουν από αυτήν την πολιτική. Στο δήμο μας έχουμε ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, πόσο μάλλον τα δημοτικά τέλη… Δεν έχει ακούσει τίποτα γι’ αυτούς ο κ. Χριστοδούλου; Έχουμε ανθρώπους που πέθαναν από το κρύο 2 βήματα από το κέντρο της πόλης. Έχουμε φτωχούς εμπόρους που αδυνατούν να πληρώσουν φόρους και τέλη και υποχρεώνονται σε κλείσιμο των μαγαζιών τους. Η Νέα Ιωνία λοιπόν είναι μια λαϊκή πόλη, πλειοψηφούν συντριπτικά οι άνθρωποι του μόχθου και όχι οι “επενδυτές” για τους οποίους κόπτεται ο εν λόγω ντίλερ των επιχειρηματιών. Άρα το συμπέρασμα είναι ένα: μακριά από τέτοιους εχθρούς του λαού. 

 Όσο για το οικόπεδο της πρώην Άλτεκ, τα λόγια είναι περιττά: Στο γενικό αίτημα του λαού της περιοχής να δεσμευτεί το οικόπεδο και να γίνει χώρος αναψυχής, άμεσα προσιτός στο λαό, με αποκλειστικά δωρεάν αξιοποίησή του για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και επιπλέον αναβάθμισή του ως χώρο μεγάλης ιστορικής κληρονομιάς, ο “φίλος μας” θέλει να τον παραδώσει για να γίνει εμπορικό κέντρο….. Τι να πούμε εμείς; Εις ανώτερα…. Ας ελπίσουμε πως δε θα του υποδείξει κάποιος, ορισμένους ακόμη – λίγους – χώρους που έχουν απομείνει ελεύθεροι στο δήμο μας, γιατί μπορεί να του μπουν “επιχειρηματικές” ιδέες……

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της Νέας Ιωνίας στις 8 Οκτώβρη να ψηφίσει με βάση τις ανάγκες του. Να απορρίψει τους κάθε λογής “σωτήρες” που χειροτερεύουν τη ζωή μας. Να ψηφίσει Λαϊκή Συσπείρωση με υποψήφιο δήμαρχο τον Πέτρο Αλέπη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο