ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμη μια Διεθνή Πρωτιά απέσπασαν οι μαθητές της Γ Γραφικών Τεχνών του 2 ου ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας

Ακόμη μια Διεθνή Πρωτιά απέσπασαν οι μαθητές της Γ Γραφικών Τεχνών του 2 ου ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας

     Είναι η τέταρτη φορά που αποσπούν Διεθνές Βραβείο, με υπεύθυνη -όλες τις φορές- την καθηγήτριά τους κ. Δήμητρα Αργυροπούλου, Καλλιτεχνικών Σπουδών ΠΕ89.01.

      Με τη λαϊκή σοφία των Ποντίων, ασχολήθηκε ομάδα μαθητών από την ειδικότητα Γραφικών Τεχνών. Οι μαθητές, ερευνώντας και σκιτσάροντας ποντιακές παροιμίες, δημιούργησαν το ΤΕΤΡΑΔΙΟΝ «ΠΟΝΤΙΑΚΑ παροιμίας», το οποίο απέσπασε το

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ

στον 7ο ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, με θέμα: «Ποντιακός Ελληνισμός» 

ανάμεσα σε μαθητικές δημιουργίες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία 

της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας- Αγγλία, ΗΠΑ. 

Οι συμμετοχές των μαθητικών έργων έφτασαν τις 1200.

      Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση A/βάθμιας Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, το Τμήμα Εκπ/κής Ραδιοτηλεόρασης & Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. & του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπ/κών.

     Τελέστηκε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

      Υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας της Κύπρου.    

    Τα προηγούμενα Διεθνή Βραβεία που απέσπασε το συγκεκριμένο τμήμα, ήσαν για μια 10΄ ταινία τεκμηρίωσης -Β’ Διεθνές βραβείο- και ακολούθησαν οι πρωτιές. Τρεις πρωτιές!!!   Δύο από αυτές αφορούσαν σε τεύχη της σχολικής τους εφημερίδας. Το ένα -Α΄ Διεθνές- τους απονεμήθηκε πέρσι  για την εφημερίδα τους αφιερωμένη στον Ποντιακό ελληνισμό.

   Την φετινή σχολική χρονιά, διακρίθηκαν με δύο Α΄ Διεθνή Βραβεία.

   Το ένα για το τεύχος της σχολικής τους εφημερίδας, αφιερωμένο στην τραγωδία της Κύπρου και το πιο πρόσφατο για το project :

ΤΕΤΡΑΔΙΟΝ «ΠΟΝΤΙΑΚΑ παροιμίας»

Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά

στους μαθητές και την υπεύθυνη καθηγήτριά τους!

Μετάβαση στο περιεχόμενο