ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα ένα σαββατοκύριακο γεμάτο δράση και πολλά καλάθια για τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής της ΦΕΑ

Ακόμα ένα σαββατοκύριακο γεμάτο δράση και πολλά καλάθια για τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής της ΦΕΑ, με τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές του συλλόγου της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας να δείχνουν το πλούσιο ταλέντο τους εντός του παρκέ!

Τέσσερα τμήματα έδωσαν τους αγώνες τους στις διοργανώσεις της ΕΣΚΑ το διήμερο που μας πέρασε (10,11/2) με τον απολογισμό να είναι τρεις νίκες και μία ήττα, ενώ η εκτός έδρας αναμέτρηση του δεύτερου τμήματος του εφηβικού κόντρα στην Ακαδημία Ανάπτυξης για την 16η αγωνιστική του 14ου ομίλου της Β’ κατηγορίας που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 11/2 το απόγευμα αναβλήθηκε.

Όλα αυτά τη στιγμή που την Τρίτη 13/2 το βράδυ (9:30 μ.μ.) οι έφηβοι του Κώστα Μπασέα δίνουν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον 7ο όμιλο της Β’ κατηγορίας της ΕΣΚΑ. Οι “κυανέρυθροι” αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την ΑΕ Ψυχικού με την οποία ισοβαθμούν στην 1η θέση και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο κλειστό γυμναστήριο “Απόστολος Κόντος” στις 12 Νοεμβρίου είχαν ηττηθεί με σκορ 53-62.

“ΦΡΕΝΟ” ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΒΑΛΕ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ύστερα από δύο σερί νίκες, επί του ΑΟ Πεύκης (39-48) και του Βριλησσιακού (47-59), η ΦΕΑ γνώρισε την ήττα (50-53) από τον Προμηθέα (φωτό) για την 15η αγωνιστική του 7ου ομίλου της Β’ κατηγορίας του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ.

Ο αγώνας που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής 11/2 στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας “Απόστολος Κόντος” ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκειά του με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Αστοχία και κακές επιλογές σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης ήταν τα στοιχεία που στοίχισαν στους νεαρούς αθλητές του Γιάννη Κρητικού ώστε να γυρίσουν το ματς και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Αυτή ήταν η έβδομη ήττα τη φετινή αγωνιστική σεζόν για την ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, η οποία την επόμενη Κυριακή (18/2) αντιμετωπίζει στο κλειστό γυμναστήριο Μελισσίων (Σάμου και Γεωρ. Γεννηματά, Πεντέλη 151 27) τον τοπικό ΚΑΟ Μελισσίων, έναν εκ των πρωτοπόρων του βαθμολογικού πίνακα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-12, 25-29 (ημίχρονο), 36-41, 50-53.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Ιωάν. Κρητικός): Ανανιάδης Οδ. 1, Νικολαΐδης, Ελένης, Ανδρέου, Δαμιανός, Βιτωράτος, Γιωτάκης 12 (2), Ζαχαρόγιαννης 18, Κοσμάς, Παναγιωτάκης 6 (2), Ανανιάδης Ορφ. 2, Παλατιανός 11.

                                                                                           ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε η ΦΕΑ στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος Παμπαίδων Β’  U14 της ΕΣΚΑ. Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας μία αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος επικράτησε του Εύνικου με σκορ 41-45 το μεσημέρι του Σαββάτου 10/2 στο κλειστό γυμναστήριο της Ζωφριάς πετυχαίνοντας την όγδοη νίκη της την φετινή σεζόν.

Οι νεαροί αθλητές, γεννηθέντες το 2010-11, του Κώστα Μπασέα πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, όπου ήταν εύστοχοι στις προσπάθειές τους με καλές επιλογές και καλή άμυνα. Στην τελευταία περίοδο, όμως, οι γηπεδούχοι μείωσαν την διαφορά, εξαιτίας κάποιων λαθών των παικτών της ΦΕΑ και της πίεσης που άσκησαν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να γυρίσουν το ματς κι έτσι το νικητήριο φύλλο αγώνα ήρθε στα χέρια των φιλοξενούμενων.

Επόμενος αντίπαλος για τους “κυανέρυθρους” οι Κουκουβάουνες την Κυριακή 18/2 στις 9:00 π.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας “Απόστολος Κόντος”.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Κων. Μπασέας): Γκέρμαν, Κούλιος, Μαγγλάρας, Μάτσκος, Πέτσας, Σταμούλης, Σταυρόπουλος Ν., Τόδης , Σταυρόπουλος Π.

“ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ” ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΑ “ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ”

Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε πως καθάρισε η αναμέτρηση της ΦΕΑ με την Ένωση Ιλίου. Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας επικράτησε του συνόλου των δυτικών προαστίων στο κλειστό γυμναστήριο “Απόστολος Κόντος” το πρωί της Κυριακής 11/2 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του τουρνουά “Γαλανόλευκα Αστέρια U13” της ΕΣΚΑ.

Οι νεαροί αθλητές του Παναγιώτη Νικολού κατάφεραν να αποκτήσουν διψήφια διαφορά στο πρώτο εικοσάλεπτο και στην επανάληψη έκαναν συντήρηση δυνάμεων. Στην τρίτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε μονοψήφιο αριθμό, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχραιμία να κρατήσουν το νικητήριο φύλλο στις τάξεις τους.

Επόμενος αντίπαλος για τα αγόρια γεννηθέντα το 2011 ο ΠΑΣ Όραμα Περιστερίου την Κυριακή 18/2 στις 12μ. στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ “Κόσμος” (Ναούσης & Γεωρ. Δροσίνη, Περιστέρι).

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Παν. Νικολός): Αρσιχίν, Διδασκάλου, Ζύλης Θ., Θεοδοσίου, Ζύλης Γ., Λάμπος, Οικονόμου, Ποθουλάκης, Σκούρας, Σουρλατζής, Καλτσής, Κάτσης.

ΚΑΡΕ ΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ U_11

Το απόλυτο των νικών μετράει η ΦΕΑ στον 4ο όμιλο του τουρνουά “Μίνι Μπάσκετ U11” της ΕΣΚΑ μετά το πέρας και της 6ης αγωνιστικής.

Οι νεαροί αθλητές, γεννηθέντες το 2014, του Παναγιώτη Νικολού στην πρώτη τους επίσημη αναμέτρηση για το 2024 επικράτησαν του ΑΟ Κύμα Πετρούπολης το πρωί του Σαββάτου 10/2 στο κλειστό γυμναστήριο “Απόστολος Κόντος” κι έκαναν το “τέσσερα στα τέσσερα” τη φετινή αγωνιστική σεζόν (σ.σ. εκκρεμεί η αναμέτρηση κόντρα στον Φίλιππο Περιστερίου που είχε αναβληθεί).

Την επόμενη εβδομάδα οι “κυανέρυθροι” έχουν ρεπό, ενώ επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας είναι το Σάββατο 9/3 στις 9:00 π.μ. που θα φιλοξενήσει την Ένωση Ιλίου, για την 8η αγωνιστική.

Βέβαια, το τελικό αποτέλεσμα σε αυτές τις ηλικίες δεν έχει την παραμικρή σημασία. Αυτό που μετράει σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι η καρδιά, η αγάπη και το πάθος που έχεις για το μπάσκετ και γενικότερα για τον αθλητισμό. Παρόλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους προπονητές των αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου για το έργο τους, στους νεαρούς αθλητές για την προσπάθεια και την αγωνιστικότητά τους και πάνω από όλα στους γονείς αυτών των παιδιών που μαζί με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος που τους δίνουν, θα συνεχίσουν τον καλό τους αγώνα.

U_11 (Παν. Νικολός): Λελίγκος Π., Λελίγκος Χ., Δούκας, Σταυρόπουλος, Μπούλακας,  Μπούρος, Μπαντιλέσκας, Πριονάς, Βλάχος, Μπιλάλης, Γραικούσης, Πολυζόπουλος, Μάσσος, Ηλιακόπουλος.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο