ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΝΕΑ ΑΕΚ

AEK Mountain Club: Οι ορειβάτες που ύψωσαν τη σημαία του Πόντου στα 4.530μ

AEK Mountain Club: Οι ορειβάτες που ύψωσαν τη σημαία του Πόντου στα 4.530μ

Η ενημέρωση

Από ερασιτέχνες ορειβάτες αποτελείται η ομάδα AEK Mountain Club, οι οποίοι θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι οι φίλαθλοι πρέπει να αγωνίζονται και να αθλούνται, και όχι να τσακώνονται στα γήπεδα και να δημιουργούν επεισόδια. Αρκετά από τα μέλη της ομάδας είναι ποντιακής καταγωγής, και γι’ αυτό στις αποστολές που πραγματοποιούν σε βουνά εντός κι εκτός Ελλάδας, εκτός από τη σημαία της ομάδας έχουν πάντα μαζί τους και τη σημαία του Πόντου.

Πρόσφατα, μέλη της ταξίδεψαν στο Κιργιστάν – μια χώρα που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ορειβατική κοινότητα, καθώς προσφέρει πολλές δυνατότητες για αναρρίχηση.

Οι Έλληνες ορειβάτες ξεκίνησαν από το base camp Alp Lager, έξω από την πρωτεύουσα Μπισκέκ, στα 2.130μ. Διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο Racek (3.370μ.), και την τρίτη μέρα άγγιξαν την Κορυφή του Δασκάλου (Uchityel), στα 4.530 μέτρα, μετά από έξι ώρες ανάβαση.

Φτάνοντας στην κορυφή, όπως είπε στο pontosnews.gr ο Σαράντος Κυβέλος, «ως Πόντιοι σηκώσαμε και τη σημαία μας με τον αετό, ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης προς τις πατρίδες μας».

Με τη σημαία της ομάδας AEK Mountain Club
Το αυτοκόλλητο του AEK Mountain Club στην Κορυφή του Δασκάλου
Με ορειβάτες από άλλες χώρες, που έκαναν μαζί τη διαδρομή στα 4.530μ.

• Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο pontosnews o Σαράντος Κυβέλος.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο