ΔΗΜΟΣ ΝΦ-ΝΧΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Υπεγράφη στο κτίριο του Δημαρχείου η σύμβαση για την αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού ΝΦ-ΝΧ

Υπεγράφη στο κτίριο του Δημαρχείου η σύμβαση για την αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού ΝΦ-ΝΧ

Υπεγράφη στο κτίριο του Δημαρχείου η σύμβαση για ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας,  αυτό της αναβάθμισης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε κάθε δρόμο, σε κάθε σημείο, σε κάθε συνοικία της όμορφης πόλης μας.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την δικαστική δικαίωση του Δήμου με την 074/2023 Πράξη του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εντός της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος.

Με την συγκεκριμένη Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας τον Αύγουστο του 2022.

Το έργο, που δρομολόγησε από την αρχή έως το τέλος αυτής της μακράς διαδικασίας η σημερινή δημοτική αρχή, έχει ως σκοπό την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου led και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων και την ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος παλαιού και ενεργοβόρου δημοτικού φωτισμού με «έξυπνα» φωτιστικά σώματα φιλικά προς το περιβάλλον και υψηλής τεχνολογίας λαμπτήρες, τύπου led.

Η επένδυση υλοποιείται χωρίς να «φορτωθεί» ο Δήμος με δάνεια, τόκους και χρέη, παρά τα ψεύδη που κατά καιρούς έχουν ειπωθεί και γραφτεί, καθώς η αποπληρωμή της θα γίνεται μέσω της εξοικονόμησης χρημάτων που θα προκύπτουν ετησίως από  το ενεργειακό όφελος και το μηδενικό κόστος συντήρησης  για τον Δήμο, καθώς όπως ήδη έχει αναφερθεί συμπεριλαμβάνει την 10ετή εγγύηση/συντήρηση καλής λειτουργίας από τον ανάδοχο.

Το έργο θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα:

–          να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας στο Δήμο κατά 67% περίπου

–          να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων CO2

–          να μειωθούν τα ατυχήματα λόγω ελλιπούς φωτισμού (υπάρχει επίσης η δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας, ενώ ο ανάδοχος αναλαμβάνει να αποκαθιστά τις όποιες βλάβες εντός 48 ωρών με δικά του μέσα)

–          να ζούμε όλοι μας σε μία πιο φωτεινή άρα και πιο ασφαλή πόλη με μικρότερα ποσοστά παραβατικότητας.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος  δήλωσε σχετικά:

«Όπως ανέφερα και μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έπειτα από τα έργα πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ και του αγαπημένου σε όλους μας άλσους, την ανέγερση νέου παιδικού σταθμού, ένα ακόμη πολύ μεγάλο έργο θα ξεκινήσει σε μερικές ημέρες στην πόλη μας. Αυτό της αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τύπου LED, πράσινης τεχνολογίας. Υλοποιούμε έτσι, μετά από μία πολύμηνη και χρονοβόρα διαδικασία και πλήθος προσφυγών από μέρος της αντιπολίτευσης του Δήμου, μία ακόμη βασική δέσμευσή μας προς τους πολίτες. Τον Σεπτέμβριο του 2019 αναλάβαμε καθήκοντα σε έναν Δήμο με παλαιό και προβληματικό φωτισμό, με σκοτεινές γειτονιές, πλατείες και παιδικές χαρές, με αποτέλεσμα τα απολύτως δικαιολογημένα παράπονα των συμπολιτών μας να εκφράζονται προς όλους μας σε καθημερινή βάση. Με πάμπολες καμένες λάμπες και αδυναμία έγκαιρης αντικατάστασής τους, είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε λόγω του ελλιπούς προσωπικού, και όλα αυτά με τις τιμές του ρεύματος για νοικοκυριά και ΟΤΑ από το 2022 να έχουν εκτοξευθεί! Έφτασε η ώρα λοιπόν, αυτή η κατάσταση να αλλάξει. Σε λίγους μόνο μήνες, οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, της Νέας Χαλκηδόνας και της Νέας Φιλαδέλφειας  θα απολαμβάνουν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού που τους αξίζουν. Αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το δίκτυο δημοτικού φωτισμού σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, βελτιώνοντας στην πράξη την ποιότητα ζωής καθώς και το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Φυσικά και δεν σταματάμε εδώ. Η δουλειά σε κάθε τομέα αρμοδιότητάς μας συνεχίζεται…».

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Κανταρέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού Μιχάλης Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Χρήστος Κοπελούσος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Άλσους Σωτήρης Κοσκολέτος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σπύρος Μπερδέσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνος Λέκκας, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού Σοφία Αλεφραγκή, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ψηφιακής Μετάβασης & Πληροφορικής Ηλίας Τάφας, ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «DASTERI SYSTEMS Α.Ε.» Γιάννης Δαστερίδης και στελέχη του Δήμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο