ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Το επετειακό μετάλλιο προσφέρθηκε στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την συμβολή του στις δράσεις του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Το επετειακό μετάλλιο προσφέρθηκε στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την συμβολή του στις δράσεις του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Γ. Πατούλης: «Θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τη σημαντική  εθελοντική και ανθρωπιστική προσφορά των μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού»   

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, με αφορμή την ολοκλήρωση του εορτασμού των 90 χρόνων πορείας και συνεχούς προσφοράς σε όλη την Ελλάδα (1932-2022).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς, το Δ.Σ. του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού παρουσιάστηκε το πρώτο επετειακό μετάλλιο που θέτει σε κυκλοφορία. Το μετάλλιο που αποτυπώνει την ιδρύτρια του Ελληνικού Οδηγισμού Ειρήνη Καλλιγά προσφέρθηκε στον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη σε ένδειξη εκτίμησης της διαχρονικής προσφοράς του στις δράσεις τα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες του Ελληνικού Οδηγισμού.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών του Ελληνικού Οδηγισμού, προσκεκλημένων από την πολιτεία και εκπροσώπων φορέων.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χάρης Ρώμας, η Πρόεδρος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Σόφη Μπέλμπα, κ.α.

Με αφορμή την εκδήλωση και την παραλαβή του επετειακού μεταλλίου ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η διαχρονική εθελοντική και ανθρωπιστική προσφορά των μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού είναι υποδειγματική. Τα μέλη του καθημερινά μας συγκινούν με την προσφορά τους στο συνάνθρωπο. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η καθοριστική συμβολή τους στη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Με πολλά από τα μέλη του Σώματος γνωριζόμαστε από την περίοδο της αυτοδιοικητικής μου θητείας ως δήμαρχος στο Μαρούσι και ως Δημοτικός Σύμβουλος στην Πεύκη. Ο Ελληνικός Οδηγισμός δεν συμβάλλει μόνο στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες, αλλά και στην προσωπική τους ανάπτυξη και την κοινωνική συμμετοχή. Με τις πρωτοβουλίες του το σώμα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν ικανότητες και να εξελιχθούν ως δημιουργικά μέλη της κοινωνίας μας. Είναι τιμή μου να συμβάλω από κάθε θέση ευθύνης που με έχουν τιμήσει με τη ψήφο τους οι πολίτες τέτοιες δράσεις που έχουν στο επίκεντρό τους το συνάνθρωπο και το περιβάλλον».

Δείτε σχετικό βίντεο: https://youtu.be/3HuLi__-4eI

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο