ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία στελεχών της Περιφέρειας Κολίμα του Μεξικό 

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία στελεχών της Περιφέρειας Κολίμα του Μεξικό

Γ. Πατούλης: «Οι διμερείς συνεργασίες συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της Αττικής μας και δημιουργούν γέφυρες συνεργασίας, σε τομείς καινοτομίας,  επιχειρηματικότητας και πράσινου τουρισμού»

Με μεγάλο ενδιαφέρον και σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με στελέχη της Περιφέρειας Κολίμα του Μεξικού, μιας από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας, παρουσία του συντονιστή του έργου από την Ισπανία και τα στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Διεθνούς Συνεργασίας IURC, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας σε επίπεδο Περιφερειών και κυρίως η μεταφορά τεχνογνωσίας από την Περιφέρεια Αττικής στη νεοϊδρυθείσα Περιφέρεια του Μεξικού, στα πεδία της βιώσιμης ανάπτυξης, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και του πράσινου τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης καλωσορίζοντας τα στελέχη της Περιφέρειας Κολίμα, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την συνεργασία αλλά και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε αυτήν τη διεθνή συνεργασία, η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε «αφορά στα πεδία της βιώσιμης ανάπτυξης και της καινοτομίας, με χώρες – εταίρους κλειδιά και Περιφέρειες στην Ασία, Βόρεια Αμερική και Λατινική Αμερική και  σε ευθυγράμμιση με την ευρύτερη στρατηγική εξωστρέφειας της ΕΕ».

«Χαιρόμαστε που οι συνεργάτες από τις δύο περιφέρειες λαμβάνουν μέρος στην ανταλλαγή εμπειριών και στις στρατηγικές δράσεις οικοδόμησης ικανοτήτων και ελπίζουμε να αναπτύξουν από κοινού ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη της συνέχισης μιας γόνιμης συνεργασίας, περιλαμβάνοντας δραστηριότητες που μπορούν να παράξουν μεταφέρσιμα αποτελέσματα μεταξύ των δύο περιοχών πάνω στον στρατηγικό σχεδιασμό των τομέων του ψηφιακού και πράσινου τουρισμού και  της καινοτομικής  επιχειρηματικότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: « Αυτού του είδους οι διμερείς συνεργασίες προωθούνται μεθοδικά και στοχευμένα από την Περιφέρεια Αττικής  και υποστηρίζονται από το Περιφερειακό Ταμείο Αττικής, που διαθέτει πλέον ειδική τεχνογνωσία στη διεκδίκηση και υλοποίηση παρομοίων δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας τον συντονισμό του διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Σωτήρη Νικολαρόπουλου. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα IURC δίνει την ευκαιρία να αναδείξει η Περιφέρεια Αττικής τις βέλτιστες πρακτικές και τα επιτεύγματά της στην καινοτομία και στην έξυπνη εξειδίκευση σε διεθνές επίπεδο, καθώς και να βελτιώσει τη θέση της παγκοσμίως σε επίπεδο διεθνών συνεργασιών. Εργαλείο της για το σκοπό αυτό αποτελεί το Κέντρο Καινοτομίας Αττικής που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και συντονίζει ο  Πέτρος Ποδάρας. Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια μας έχει πρόσβαση και σε καινοτόμες ιδέες μέσω του ευρύτερου διεθνούς δικτύου του προγράμματος.

Το πρόγραμμα IURC μπορεί να ανοίξει πόρτες στην Περιφέρεια Αττικής  στον διάλογο και σε συνεργασίες με νέους  φορείς και άλλους εμπλεκόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο,  σε νέους τομείς και να έχει εν τέλει πρόσβαση σε νέους τρόπους προσέγγισης των παγκόσμιων  αναπτυξιακών προκλήσεων. 

Η Περιφέρεια Αττικής  επιλέγει ήδη μεταξύ διεθνών καλών πρακτικών και σχεδιάζει στρατηγικά νέα και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα για τη χρηματοδότηση περιφερειακών δράσεων».

Από την πλευρά τους τα στελέχη της Περιφέρειας Κολίμα του Μεξικού, ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την φιλόξενη υποδοχή, τονίζοντας παράλληλα ότι η επίσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής αποτελεί για αυτούς μια σημαντική στιγμή, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, «η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής μόνο προστιθέμενη αξία μπορεί να τους προσφέρει».

Παράλληλα, ο κος Πατούλης ευχήθηκε στα μέλη της αποστολής καλή επιτυχία στις εργασίες μεταξύ των τεχνοκρατών των δύο περιφερειών και καλή διαμονή στην Αθήνα και στον Πειραιά, όπου θα λάβουν χώρα οι ειδικές θεματικές συνεργασίες. 

Παρόντες επίσης στην συνάντηση  ήταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, στελέχη από το Γραφείο Διεθνών θεμάτων και από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, ο Συντονιστής και Υπεύθυνος Έργου κος Πέτρος Ποδάρας και ο Κ.  Καραμάρκος συνεργάτης του Προγράμματος.

Από την Περιφέρεια Κολίμα συμμετείχαν ο κος JORGE PADILLA CASTILLO, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη της Κολίμα, ο κος CARLOS ROCHA CUEVAS, γενικός Διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η κα Gabriela Lozada, μέλος της Ομάδας Έργου και ο Συντονιστής του προγράμματος κος Unai Izquierdo Iglesias.

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο